RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northug vil fortsette dialogen med forbundet

Petter Northug sier han vil fortsette forhandlingene med skiforbundet.
Petter Northug sier han vil fortsette forhandlingene med skiforbundet. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Petter Northug sier han er innstilt på å forhandle videre med Norges Skiforbund for å kunne gå verdenscup og Tour de Ski kommende vinter.

– Jeg har fått med meg at skiforbundet har nullstilt avtalen, men jeg håper de tar imot invitasjonen til å gå i dialog og komme til en løsning. Jeg ønsker ingen særavtale, men en avtale på lik linje med resten av løperne når jeg går for landslaget, sier han, ifølge VG.

Forbundet har trukket sitt tilbud til langrennsstjernen etter at partene ikke ble enige innen tidsfristen. Northug har et privat opplegg med Coop som hovedsponsor og står utenfor landslaget.

Opptatt av

Northugs manager Are Sørum Langås utdypet overfor NTB etter at det korte, hastig innkalte pressemøtet på sjøsiden av rådhuset i Oslo var over.

– Petter er opptatt av at han ikke skal ha noen særbehandling. Han vil bli behandlet på akkurat samme måte som alle andre norske skiløpere som er utenfor landslaget. Samtidig er han opptatt av å få til en dialog med Norges Skiforbund. Det har vi prøvd flere ganger, og da rettet han en henvendelse til dem i dag fordi vi tror det er viktig for begge parter å få mer innsyn og innsikt i de ulike parters ståsted og standpunkt, sier Langås til NTB.

Skjevt

– Betyr dette at dere erkjenner at dette kanskje er kommet litt skjevt ut?

– Ja, og nå tror jeg det er viktig å få flyttet denne dialogen over i det lukkede rom. Og så er det fantastisk at det er så mye interesse rundt langrennssporten og spesielt Petter Northug. Det er noe som hører med, og det å få satt seg ned i det lukkede rom er selvsagt å foretrekke. Det er også det vi har rettet en henstilling til skistyret og langrennskomiteen om. Det håper vi å kunne få til. Det som er viktig, er at vi får til en avtale som begge parter kan være fornøyd med. Det har vi fått til før, og det håper vi å få til igjen, sier manager Are Sørum Langås.

– Betyr det at dere vil akseptere en avtale på lik linje med den dere hadde i fjor?

– Dette må løses ved å gå i en dialog. Ut over det har jeg ingen kommentar. Vi er nødt til å ta vare på dette som best vi kan.

Dersom ingen avtale kommer på plass, spekuleres det i at Northug kan komme til å gå langløp i vinter.

– Han har ikke trent i høyden for ingenting, men det jeg kan si er at Northug kommer til å gå fort på ski uansett, sier manageren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere