RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKADER: Petter Northugs Audi har fått store skader etter den kraftige kollisjonen på Byåsen klokka 05.35 søndag morgen.
SKADER: Petter Northugs Audi har fått store skader etter den kraftige kollisjonen på Byåsen klokka 05.35 søndag morgen. Foto: Henrik Sundgård (Nyhetsfoto.no)

Northugs bil involvert i ulykke

Sist oppdatert:
Skiprofilen er i dialog med politiet.

TRONDHEIM/OSLO (Nettavisen): Det bekrefter Northugs manager til TV 2.

- Jeg kan bekrefte at bilen til Petter har vært involvert i en trafikkulykke, sier skistjernens manager Are Langås til TV 2 Sporten.

Han vil ikke bekrefte eller avkrefte om Northug er én av de to personene som skal ha sittet i bilen da ulykken fant sted. Dette skjedde klokken 05.35 natt til søndag, i General Bangs vei på Byåsen i Trondheim.

På en pressebrief på politihuset i Trondheim søndag ettermiddag opplyste politioverbetjent Bård Jacobsen ved kriminalvakten at de to personene er født i henholdsvis 1986 og 1991.

BEKREFTER ALDER: Politioverbetjent Bård Jacobsen ved Kriminalvakten i Trondheim bekrefter alderen på de to som satt i bilen.

Den yngste av de to er sendt til sykehus med brudd i kragebeinet og lettere hodeskader.

HAR DU BILDER, VIDEO ELLER TIPS?
sport@nettavisen.no / 468 30 050

Siktet
Overfor Dagbladet forteller politiet at de har en formening om hvem som var fører av bilen, men at de foreløpig ikke kan si noe mer ettersom de ikke har avhørt den ene av mennene grundig nok.

Sjøfåren av bilen hadde stukket da politiet kom til stedet, ifølge Adresseavisen.

- Vi søkte etter ham med hundeekvipasje, og mannen ble funnet på sin bopel, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Overfor Nettavisen bekrefter politiet at de har tatt ut siktelse.

- Begge personene er siktet i saken. I og med at vi har tatt blodprøver av dem for å undersøke om det er snakk om promillekjøring, får de status som siktet. Den personen som er her på politihuset har også fått tilbud om advokat, sier vaktleder Bård Jacobsen ved sentrum politistasjon til Nettavisen.

Den andre personen som var involvert i ulykken, er på sykehus. Denne personen ble funnet like ved ulykkesstedet på Byåsen. Den andre personen ble funnet i sin bolig som også er på Byåsen.

Snek seg ut bakveien
Mannen, født 1986, som ble funnet i sin bopel, ble pågrepet og bragt inn til avhør på politihuset. Avhøret varte i flere timer, og pressen har i hele dag vært til stede for å få informasjon om saken. I 17-tiden melder Nettavisens reporter på stedet  at avhøret er over, og at vedkommende forsvant ut av bygget uten at noen så det.

(Saken fortsetter under)

Pressen venter utenfor politihuset i Trondheim. Det er uvisst om Petter Northug befinner seg på stasjonen.


Se intervju med politioverbetjent Bård Jacobsen ved Kriminalvakten i Trondheim:


40-grense
Det er 40-grense på åstedet og politiet tror at bilen hadde en langt høyere hastighet enn 40.

- Bilen kjørte ned blant annet 40-skiltet i ulykken. Ut fra skadene på kjøretøyet som mistenker vi at bilen holdt en langt høyere hastighet. Vegvesenet har en trafikkulykkeskommisjon på stedet som etter hvert vil kunne si mer nøyaktig hvor stor fart kjøretøyet holdt, sier Jacobsen.

Nortugs manager vil ikke bekrefte eller avkrefte om Northug selv var til stede i bilen, verken som passasjer eller sjåfør.

- Videre kan jeg si at Petter er i en dialog med politiet, men noe mer en det vil jeg ikke si, sier Langås til kanalen.

Ulykkesgruppa til Statens vegvesen ble kalt ut til stedet.

- Vi antar at det har vært store krefter i sving. Det er nok grunn til å anta at det har vært forholdsvis høy hastighet. To-tre skilter er meid ned, og man ser at en del av stolpene som skal holde rekkverket er delt. Så det har vært et kraftig sammenstøt, sier Lægdheim.

Politiet undersøker søndag morgen Petter Northugs bil som braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen. En av de to som skal ha vært i bilen stakk av; politiet mistenker promillekjøring.


Politiet undersøker søndag morgen Petter Northugs bil som braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen. En av de to som skal ha vært i bilen stakk av; politiet mistenker promillekjøring.


I TRØBBEL: Petter Northugs bil skal ha vært involvert i en bilulykke. Her et arkivbilde fra en tidligere anledning.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere