RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Northugs landslagsfremtid bestemt

BESTEMT: Petter Northug får fortsette på landslaget.
BESTEMT: Petter Northug får fortsette på landslaget. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Styret i Norges Skiforbund går inn for å videreføre fjorårets avtale.

GARDERMOEN (Nettavisen): På en pressekonferanse tirsdag kveld presenterte skipresident Erik Røste hva slags beslutning styret i Norges Skiforbund har kommet frem til vedrørende Petter Northugs landslagsfremtid.

- Vi har den siste tiden, som dere er kjent med, brukt god tid og hatt en omfattende og grundig diskusjon rundt Petter Northugs deltagelse på landslaget kommende vinter, sa Røste. 

Styret fattet følgende vedtak tirsdag kveld:

 - Langrennskomiteen gis mulighet til å videreføre fjorårets avtale, en sesong til, mens utredringen pågår, sa Røste. 

FORTSETTER? Petter Northug må nå bestemme seg for om han vil godta forslaget fra Norges Skiforbund.

Ikke enstemmig styre
Det vil si at Northug får fortsette på landslaget. Avtalen med Northug fungerte godt sist vinter, sa Røste.

Styret var ikke enstemmig i beslutningen tirsdag kveld, og skipresidenten sier det har vært en krevende prosess som har ført frem til det nye vedtaket.

Skiforbundet skal nå utrede hvordan man skal håndtere slike saker som Northug-saken har vært, slik at man unngår samme konflikter i fremtiden.

- For det første, har styret bestemt at vi nedsetter et bredt sammensatt utvalg som skal se på fremtidens landslagsmodell. Vi er seks forskjellige grener som definitivt har ulike behov og kansjke interesser.

Uvisst hva Northug svarer
- Det er viktig for saken med Petter, vi ser at det behov for å se på hvordan vi skal utvikle fremtidens landslagsmodell. Vi mener organisasjonen trenger en gjennomgang for å være rustet til fremtidens utfordinrger. Håper at nye enkeltsaker, ikke skal være like vanskelige å takle som saken med Petter har vært.

Skipresidenten forteller at det har vært en vanskelig og lang prosess, men at de tror de har kommet frem til den beste løsningen frem til fremtidens landslagsmodell skal utdredes.

Foreløpig er det uvisst om hvordan Northug stiller seg til det nye forslaget.

- Det har vært en krevende sak. Vi mener at, etter evaluseringen etter fjoråret, at dette har fungert bra (avtalen med Northug), sa Røste.

Northug gis nå en frist til å beslutte hva han selv ønsker, men ingen i skistyret ønsker å uttale noe om en frist, annet enn at skiløperen skal få god nok tid til å sette seg inn i forslaget.

Langås: - Langsiktig løsning er målet
Are Sørum Langås var klar på hva som kommer til å skje videre når Nettavisen spurte hvordan Northug-leiren stilte seg til vedtaket.

- Det er fortsatt litt ferskt for jeg har akkurat sett det på TV selv, sier Langås til Nettavisen.

Northugs manager har foreløpig ikke rukket å snakke med Petter Northug om tirsdagens løsning.

- Det naturlige nå er å sette oss ned og snakke om en langsiktig løsning. Jeg har foreløpig ikke rukket å snakke med Petter om dette, forteller manageren.

Det hele har drøyd i tid, noe Langås presiserte overfor Nettavisen.

- Det er en stund siden sist vi snakket med Skiforbundet. De har nok brukt tid på dette, sier Langås avslutningsvis til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere