*Nettavisen* Sport.

Northugs promille er klar

FORTSETTER SAMTALENE: Petter Northug fortsetter samtalene med sin hovedsponsor Coop etter fylleskandalen forrige helg. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Blir ikke offentliggjort ennå.

12.05.14 16:35

Sør-Trøndelag politidistrikt har fått resultatet av blodprøven som ble tatt av Petter Northug etter at han fyllekjørte og krasjet for en drøy uke siden.

«Vi har nå mottatt analyseresultatet fra folkehelseinstituttet tatt i forbindelse med hendelsen på Byåsen forrige søndag morgen. Tidligere har vi bekreftet at Petter Northug innrømmet å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand. Politiet kommer ikke til å frigi informasjon om analyseresultatene», uttaler politidistriktet i en pressemelding.

Heller ikke Northug-teamet ønsker å kommentere resultatet på promilleprøven.

- Dette er en politisak, og vi har ingen kommentar utover det, sier Northugs manager, Are Sørum Langås, i en kort kommentar til Nettavisen.

Dette er ikke det eneste spørsmålet som fremdeles står ubesvart.

To av Petter Northugs største sponsorer vet ikke om de får avklart sitt samarbeid med langrennsløperen i løpet av uken.

Både Audi og hovedsponsor Coop skal i møter før de bestemmer seg for om de skal fortsette å støtte Northug.

Nylig krasjet Northug i alkoholpåvirket tilstand i Trondheim. Han stakk også fra stedet og etterlot seg en skadd passasjer. Senere innrømmet langrennsstjernen alt overfor politiet.

– Vi fortsetter våre interne prosesser og skal også prate mer med Petter Northug, i hvert fall på telefon. Vi håper å få det til denne uken. Men i tillegg til at dette er en stor og vanskelig sak, er dette en meget travel uke med mye reise- og møtevirksomhet for ledelsen i Coop Norge, så vi er ikke helt sikre på at vi rekker det, skriver kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop i en e-post til NRK.no.

Heller ikke Audi vet når en avklaring kommer.

– Audi har ennå ikke snakket med Northug, og må ha hans forklaring før de bestemmer seg, opplyser markedssjef Marius Tegneby til NRK. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.