*Nettavisen* Sport.

Northugs trener vurderer å slutte

VURDERER Å GI SEG: Eirik Myhr Nossum vurderer å gi seg som trener for Petter Northug. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Det er ikke sikkert jeg fortsetter. Jeg vet ikke ennå, sier treneren.

15.04.14 07:31

Petter Northug kan bli nødt til å starte jakten på en ny trener før han starter oppkjøringen til neste sesong. Erik Myhr Nossum vurderer nemlig å gi seg som trener for lanngrennsstjernen, melder VG.

Myhr Nossum har kjent Northug siden barndommen og var servicemann for kompisen i mange år. Da Northug brøt med landslaget, ble han oppgradert til trener.

- Det er ikke sikkert jeg fortsetter. Jeg vet ikke ennå. Jeg har andre prosjekter også, sier Nossum til VG.

Northugs team er ennå ikke helt ferdig med å evaluere sesongen, men konklusjonen er allerede klinkene klar. Laget er ikke fornøyd med det som er blitt prestert i år.

Sykdom ødela mye av oppkjøringen til Northug i fjor høst, og hjem fra Sotsji-OL kom han uten medalje. Denne måneden er ferie- og turrenn-måned for Northug.

- April er en aktiv hvilemåned, nå går han skirenn, det er god trening. Han har ikke satt noe nøyaktig dato for når han starter opp igjen mot neste sesongen, men det blir nok i midten av mai, sier Nossum.

Det vil si at Northug begynner oppkjøringen mot VM-sesongen tidligere enn han har gjort de siste årene. Hvem som kommer til å trene ham, er imidlertid fortsatt usikkert.

Mens Nossum bor i Oslo, hvor han trener Team Kollen og Lyns juniorer, kommer Northug til å oppholde seg mer i Trondheim enn han har gjort de siste årene.

Northug takket nylig nei til å returnere til landslaget. 26. april avslutter han årets sesong når han går Skarverennet. Det gjør også flere av landslagsløperne.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.