RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nossum: - Hegemoniet vi hadde, har vi ikke lenger

NY LANDSLAGSTRENER: Eirik Myhr Nossum blir landslagstrener for de norske allround-herrene.
NY LANDSLAGSTRENER: Eirik Myhr Nossum blir landslagstrener for de norske allround-herrene. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norges nye allroundtrener Eirik Myhr Nossum mener de norske herrene har forbedringspotensial på spesielt én øvelse.

ULLEVAAL (Nettavisen): Tirsdag ble Eirik Myhr Nossum presentert som ny landslagstrener for det norske allroundlandslaget på herresiden.

32-åringen, som var assistenttrener forrige sesong, tar dermed over for Tor Arne Hetland, som forlot jobben i vår etter intern misnøye.

Vil gjøre Norge best på 15, klassisk

Nossum, som tidligere blant annet har fungert som personlig trener for Petter Northug, gleder seg til å ta fatt på sin nye jobb og sier følgende når han blir bedt om å beskrive hva han vil tilføre landslaget i sin nye rolle:

- De får en som er ganske faglig sterk og som er veldig glad i å prate med folk. Jeg tror ikke jeg er så verst på å få fram det beste i folk, sier Nossum til Nettavisen.

- Ser du noe som du ønsker å endre umiddelbart?

- En del av det ønsker jeg å holde internt, for jeg vet at mange av våre konkurrenter leser blant annet Nettavisen. Én ting jeg kan nevne er det hegemoniet som vi hadde på 15 klassisk tidligere, det har vi ikke lenger. Per nå er vi på ingen måte favoritter på den distansen til vinteren. Jeg ønsker selvfølgelig å stå på startstreken der med fire klare gullkandidater. Det har vi ikke i dag, så der har vi en jobb å gjøre.

GJENFORENES: Eirik Myhr Nossum og Petter Northug får et tettere samarbeid i årene som kommer.

Som assistenttrener har Nossum foreløpig sluppet unna de verste stormene i media. Han er klar over at han nå må fronte noen avgjørelser, som både langrennsinteresserte, media og utøvere kan reagere negativt på.

- Det er i hvert fall en fare for det. Det er ikke noe man ønsker eller higer etter - å bli mindre populær. Men det er klart at ansiktet kanskje blir mer på framsiden av en drittpakke enn tidligere når jeg like fullt har vært med på tøffe avgjørelser tidligere. Jeg ønsker å beholde mest mulig av min identitet i den nye rollen og, selv om jeg er fullt inneforstått med at det er flere upopulære avgjørelser som jeg må være med og fronte. Det er en del av jobben og en del av det jeg har takket ja til.

Løfshus: - Ingen store endringer

Landslagssjef Vidar Løfshus har stor tro på at Nossum vil lykkes som allroundtrener for de norske herrene.

- Jeg tror ikke det blir så store endringer. Han står for det samme i treningsfilosofi og trening, men det er et annet menneske inn, og han har andre egenskaper enn Morten Djupvik, Trond Nystad og Tor Arne Hetland. Noen små endringer blir det, men rammene blir de samme, sier Løfshus til Nettavisen.

BLE PRESENTERT: Vidar Løfshus og Eirik Myhr Fossum på tirsdagens pressekonferanse på Ullevaal.

Hvem som fyller assistenttrener-stillingen etter at Nossum er forfremmet er ennå ikke klart, men Løfshus ser fram til å sette i gang med prosessen.

- Vi kommer til å annonsere jobben som assistent både for kvinner og menn, så får vi se hvem som melder seg som gode kandidater. Vi har en viss oversikt, men det er alltid spennende med en sånn type prosess. Vi skal få en god kandidat på plass.

- Sterk én til én

Løfshus skryter av måten Nossum jobber én til én med utøverne på, men er i likhet med Nossum selv klar over at det ikke alltid er en dans på roser å være landslagstrener.

- Å være leder er ingen popularitetskonkurranse. Men relasjonen må være god, og den tror jeg han kommer til å få. Utøverne kommer nok også til å merke at han har en litt annen rolle nå, så når han tar noen litt upopulære avgjørelser, så er det ikke alt som er like enkelt å fordøye, sier Løfshus.

- Det jeg tror er Eirik sin helt klart sterke side er måten han jobber én til én med utøvere på. Han er sterk faglig og har en master i fysiologi, og jeg håper jo at han får brukt faget sitt i større grad. Det er forskjellige kvaliteter på alle mennesker, men på det med relasjon og se menneskene og å se når folk har det godt og ikke, er en veldig sterk egenskap han har.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere