RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- TREKKER SEG: Skiskyttersjef Morten Aa Djupvik.
- TREKKER SEG: Skiskyttersjef Morten Aa Djupvik. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Djupvik trekker seg som skiskyttersjef

Sist oppdatert:
Føler belastningen ble for stor.

Morten Aa Djupvik trekker seg som idrettssjef for de norske skiskytterne, det bekrefter Norges Skiskytterforbund torsdag.

NRK meldte om saken først og skrev at arbeidsoppgavene og belastning over tid har blitt større enn det Djupvik først ble forespeilet.

- Fått nytt tilbud

Norges Skiskytterforbund bekreftet altså senere at Djupvik slutter.

- Det er aldri en god timing å forlate et lag i en OL-sesong, men jeg har fått et tilbud på mitt nye hjemsted som jeg ikke kunne si nei til. Som firebarnsfar med to små tvillinger er det vanskelig å være på topp på både hjemme- og bortebane til enhver tid. Jeg forlater et supert team som har alle forutsetninger for å levere toppresultater denne sesongen. Vi har erfarne trenere og et solid støtteapparat som har jobbet godt med å planlegge OL-sesongen, så min avgang vil ikke være kritisk for gjennomføringen av sesongen. Der er jobben alt gjort, sier Djupvik i en pressemelding.

Ifølge TV 2 skal Djupvik ha fått tilbud om, og takket ja til, en rolle i fotballklubben Start.

Generalsekretær Rakel Rauntun ønsker å takke Djupvik for jobben han har gjort for norsk skiskyting.

- Morten Djupvik har gjort en strålende jobb for oss, og vi synes det er leit at han forlater oss. Vi har likevel stor forståelse for valget hans, og respekterer ønsket hans om å bo og jobbe på samme sted som familien sin. Det sportslige grunnlaget og planene for sesongen er lagt, og vi er i rute til vinterens sesong, sier Rauntun i en pressemelding.

Jobber med ny løsning

Skiskytterforbundet opplyser at de er godt i gang med å finne den beste løsningen for OL-sesongen, slik at arbeidsoppgavene til Djupvik blir gjennomført på en solid måte.

- Vi har Morten her en liten stund til, og han vil være vår idrettssjef fram til han starter i ny jobb etter nærmere avtale, sier Rauntun.

42-åringen ble ansatt i rollen tilbake i 2014.

Han skulle i utgangspunktet ha ansvar for å følge opp de sportslige strategiene og filosofien til skiskytterforbundet, samt ha et kommersielt ansvar.

Djupvik har tidligere vært trener for det norske herrelandslaget i langrenn og ledet laget i perioden mellom 2006 og 2011.

Han har også vært ekspert for NRK og rådgiver for Petter Northug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere