RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK sikret vintersport i fem nye år

Store norske skiøyeblikk, som Petter Northugs VM-gull i Falun, fortsetter på NRK i fem nye sesonger.
Store norske skiøyeblikk, som Petter Northugs VM-gull i Falun, fortsetter på NRK i fem nye sesonger. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
NRK skal sende verdenscup og mesterskap for alle grener i Norges Skiforbund fram til 2021.

Avtalen ble presentert mandag. Det betyr at langrenn, hopp, alpint, kombinert, telemark og fristil fortsetter på statskanalen.

Skipresident Erik Røste er godt fornøyd med å få på plass avtalen.

– Vi er veldig godt fornøyd med at vi skal videreføre det samarbeidet vi har hatt med NRK over lang tid. Det sikrer at det norske folk kan følge med på skisport frem til 2021 på en riksdekkende kanal. Men like viktig for oss er at det sikrer også en meget god kvalitet på både produksjon og formidling. På det området er NRK verdensledende. Det er en god dag for norsk skisport og det norske folk, sier Røste til Nettavisen.

Lang prosess

Røste forteller at det har vært en lang prosess med å få på plass avtalen.

- Vi startet prosessen faktisk i skistyret for tre år siden hvor vi satte ned et utvalg som skulle jobbe med salget av TV-rettighetene. De la frem en innstilling til skistyret høsten for to år siden hvor man diskuterte prinsipper og strategi for TV-rettighetene våre. Så har det vært diskusjoner etter det hvor det har vært flere interessenter, forteller Røste.

Skipresidenten vil ikke gå inn på hvilke andre aktører som har jaktet de internasjonale og nasjonale rettighetene, men forteller at det har vært flere på banen.

- Interessen har vært større enn den har vært tidligere. Det er ingen tvil om at skiinteressen er veldig stor. NRK hadde under VM i Falun en markedsandel på enkelte konkurranser på over 90 prosent. Det er klart at det viser noe om interessen for norsk skisport som vi selvfølgelig er veldig glade for, sier Røste.

Fornøyd kringkastingssjef

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen mener avtalen er svært viktig for NRK.

– Jeg vil si at dette er den viktigste rettighetsavtalen for oss. Og da kan du sammenligne med alle rettigheter. Det norske folk elsker skiidrett. Skisport betyr mye i Norge. Derfor betyr det også mye for NRK, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NTB.

Avtalen har en totalramme for Norges Skiforbund på 400 millioner kroner over fem år. Det inkluderer internasjonale rettigheter og forpliktelser til produksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere