RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK tror ikke på dramatisk Northug-effekt


NRKs sportssjef innrømmer at han helst skulle ha sett Petter Northug på startstrek i vinterens verdenscup i langrenn.
NRKs sportssjef innrømmer at han helst skulle ha sett Petter Northug på startstrek i vinterens verdenscup i langrenn. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
NRKs sportssjef Rune Haug innrømmer at han helst skulle ha sett Petter Northug på startstrek i vinterens verdenscup i langrenn.

Men han tror ikke at effekten på seertallene blir dramatisk selv uten at trønderen er med i det gjeveste selskap.

Mandag ble det kjent at Norges Skiforbund ikke vil ta ytterligere initiativ til å få 29-åringen med på landslaget. Det skjedde etter at Team Northug ikke responderte på skiforbundets avtaletilbud for kommende sesong innen tidsfristen.

I 2015 var det langrenn som ratet høyest på NRK av sport. Ikke minst takket være Northug. Seertallene var aller høyest fra VM i Falun der Northug ble mesterskapets største stjerne med fire gull.

– Det er klart at det kan ha en viss effekt hvis Petter Northug ikke kan delta og Marit Bjørgen (gravid) ikke er med, men TV-interessen for langrenn er formidabel i Norge, så isolert sett får dette neppe noen dramatiske konsekvenser for seertallene. Men samtidig ønsker NRK å gi publikum de beste TV-opplevelsene, og da skulle vi helst ha sett at de beste er med. Det gjør det lettere, sier Rune Haug til NTB. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere