*Nettavisen* Sport.

Ny norsk alpindobbelt tross noe «smårusk»

Kjetil Jansrud var igjen raskest på utfortreningen i Lake Louise. Foto: Frank Gunn (Ap)

Kjetil Jansrud kjørte inn til bestetid på treningen for andre dag på rad fredag. Aksel Lund Svindal fulgte opp med fin-fin annenplass dagen før årets første verdenscup i utfor.

Etter tre gjennomkjøringen i utfortraseen i Lake Louise har de to norske fartsfantomene sikret tre første-, to annen- og en femteplass. Så mye bedre er det ikke mulig å gjøre det.

Svindal og Jansrud har vist alpinverdenen vinterveien i de tre gjennomkjøringene som har vært til nå. Det eneste som gjenstår er at de følger opp i selve rennet lørdag.

– Jo, jeg må innrømme at det går bra inntil videre, men at jeg kunne kjøre bra i denne traseen visste jeg jo fra i fjor, da jeg vant begge rennene her. Nå er alt gått etter planen, sa Kjetil Jansrud til NTB fredag kveld.

Han har to første- og en annenplass fra gjennomkjøringene og bobler av selvtillit før årets første verdenscup i utfor lørdag.

Fredag var han 35 hundredeler foran Svindal, selv om han mente det var noe «smårusk» i kjøringen, og at han må skjerpe seg for å stå på toppen også etter rennet lørdag.

Viktigst

Aksel Lund Svindal har ikke kjørt i Lake Louise på to år. Han gikk skadet hele sesongen i fjor. Han har seks seirer i bakken i Canada. Den siste tok han for to år siden.

Nå ligger han an til å kunne vinne mer etter en første-, en annen- og en femteplass på treningene.

– Dette er solid. Jeg synes kjøringen i disse treningsomgangene har vært bra. Noe småtterier er det å trekke på, men slik må det bli i så stor fart som vi holder her, fortalte Svindal til NTB.

Han står foran en av sesongens absolutt viktigste renn.

– Jeg har sagt at å vinne her vil være en av de viktigste seirene min i år, for da vet jeg at jeg er tilbake for fullt, sa han.

– Føler du at du er tilbake etter disse supre treningsrundene?

– Ja, det er i alle fall ikke mye som gjenstår, mente Svindal.

Han sa også at det er vanskelig å kjøre helt rent fra start til mål, men mente han måtte bli enda hvassere i enkelte partier for å ta igjen de 35 hundredelene han var bak Jansrud i fredagens siste gjennomkjøring.

Stabil kjøring

– Jeg gir alt og har ikke mer å gå på i så måte, men det er småting som kan justeres inn og bli enda bedre. Jeg føler i alle fall at jeg må opp et hakk for å ta seieren i denne utforen lørdag, mente Jansrud da NTB snakket med ham etter den siste treningen.

– Jeg klarer å kjøre veldig stabilt og bra og er veldig fornøyd, sa Jansrud. Han ble fjorårets store fartskonge, og er i ferd med å sette standard også i år.

– Det Jansrud og Svindal presterer ser veldig solid ut. De har jobbet bra og presset hverandre på treningene, så jeg kan ikke være overrasket. De de har gjort på treningene i Lake Louise utløser mye positiv energi, sa sportssjef Claus J. Ryste til NTB. Han følger treningene og løpene hjemmefra.

Ryste legger ikke skjul på at de tre treningsomgangene gjør at han ser lovende på helgen, men understreker at det er små marginer.

– Det vi har sett til nå er et regnskap med bare pluss, og får vi full klaff, kan det blir storeslem i Lake Louise denne helgen, sa Claus J. Ryste full av forventninger fredag kveld.

Den tredje av de norske fartskjørerne som er med i Canada er Aleksander Aamodt Kilde. Fra startnummer 58 kjørte han inn til en flott 19.-plass fredag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.