*Nettavisen* Sport.

Ny norsk nedtur

NY NEDTUR: Det ble ingen stor norsk dag på jaktstarten i Nove Mesto. Tiril Eckhoff ble beste norske på 20.-plass. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Skiskytterjentene sjanseløse på jaktstarten.

De norske jentene havnet langt bak de beste i en snødekket jaktstart som utviklet seg til en parodi på et skiskytterrenn i Tsjekkia søndag.

Det eneste normale ved rennet var at OL-dronningen og verdenscuptoeren Darja Domratsjeva vant. I tillegg kom verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen på annenplass, noe som langt fra var gitt før jaktstarten.

Feil skive
Tyske Franziska Hildebrand gikk først ut etter lørdagens sprintseier, men hun fikk virkelig betale for det kraftige snøfallet i Nove Mesto. Etter å ha ledet jaktstarten halvveis, ble det tre bom for Hildebrand på tredje skyting. Det hele toppet seg da hun fikk dårlig sikt på siste skyting og skjøt på feil skive.

Bedre ble ikke situasjonen av at det var Veronika Vitkovas, toeren fra sprinten, skive Hildebrand skjøt på. Tsjekkeren måtte fortvilet stå foran det entusiastiske hjemmepublikummet og vente på at arrangøren skulle få blinkene opp på nytt.

Begge fikk naturligvis løpet ødelagt, og Domratsjeva kunne tross fire bomskudd gå inn til seier foran Mäkäräinen og Laura Dahlmeier.

Eckhoff best
Trøbbel på standplass ble det også for de norske jentene. Best av dem var Tiril Eckhoff, som gikk seg opp ti plasser til 20.-plass selv med fire bomskudd.

Marte Olsbu hadde det beste utgangspunktet av de norske løperne, og hun ble nummer 28 etter fem bom på standplass. Elise Ringen og Fanny Welle-Strand Horn bommet begge seks ganger og endte henholdsvis på 30.- og 37.-plass.

Faktisk klarte ingen av de startende skiskytterne seg uten strafferunder søndag. Nærmest var tyske Luise Kummer, som nøyde seg med ett bomskudd på annen skyting. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.