RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny, råsterk seier for Sundby

RÅSTERK: Martin Johnsrud Sundby vant nok en gang.
RÅSTERK: Martin Johnsrud Sundby vant nok en gang. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men Dario Cologna skapte trøbbel for de norske - uten festesmurning.

Lørdag skulle det egentlig gås 30 kilometer i Davos. På grunn av snømangel, ble distansen halvert. 

Av den grunn, ble lørdagens renn en konkurranse mellom de som valgte å gå på blanke ski og de som gikk med festesmurning.

Seieren gikk til slutt til Martin Johnsrud Sundby, med festesmurning. Bak han fulgte Didrik Tønseth og Dario Cologna. Sjur Røthe tok en sterk fjerdeplass.

Cologna sterk
Dario Cologna, som litt overraskende valgte å gå uten feste i Davos, kjempet hardt om seieren. Det var likevel den norske leiren som kunne juble høyest til slutt. I kamp mot Tønseth og Johnsrud Sundby, som begge gikk med smurning, ble Cologna litt for treg, og måtte nøye seg med tredjeplass.

– Jeg visste mange utøvere vurderte å stake. Jeg så Petter valgte det samme og var kjapp i starten, så jeg bestemte meg for å prøve. Om det går bra, så er det bra. Om det ikke går bra, så er det bare uflaks. Det var nær ved å skrive historie, men uansett var det et fint test, sa Cologna i et intervju med NRK.

Johnsrud Sundby forteller at han først bestemte seg for å gå med festesmurning kun sekunder før start.

– Her har jeg ikke trivdes så godt tidligere, men jeg klarte å legge opp et smart løp i dag, selv om jeg veldig lenge var i tvil om hvilke ski jeg skulle velge. Jeg sov dårlig i natt og var usikker. Jeg bestemte meg for å gå med festesmurning for det er det jeg kan, sa Sundby til NRK.

– Jeg angret som en hund de to første rundene, for da lå jeg 15 sekunder bak. Men så hadde jeg litt mer å gå med på sisterunden, avsluttet Sundby.

Allerede fra start virket dette som om det skulle bli Colognas dag. Sveitseren så råsterk ut på de første passeringspunktene, selv om de norske også hang godt med.

Etter tolv kilometer var Sundby fem sekunder foran Cologna. Røthe og Tønseth var noen få sekunder bak sveitseren på det punktet.

På tross av mye utforkjøring de siste kilometerne, holdt det inn for Johnsrud Sundby, som kunne juble for nok en verdenscupseier.

Også Didrik Tønseth imponerte på de siste kilometerne, og snek seg noen få tideler foran Cologna i mål.

Avstandene fra Sundby, ned til Tønseth og Cologna, var syv og åtte sekunder.

STAKET: Petter Northug staket rundt hele løypen på 15 kilometer.

Northug uten smurning
Petter Northug, nevnte Cologna og Calle Halfvarsson var de tre løperne som valgte å gå uten festesmurning på lørdagens 15-kilometer.

Dette er ikke første gang Northug tenker nytt, med tanke på å droppe festesmurning.

Northug var også en av de første som begynte å stake rundt en klassisk sprintløype, i Stockholm for noen år siden. Det å gjøre det i tre runder, à fem kilometer, er likevel å ta staking til et nytt nivå.

Northug fikk det tungt mot slutten, og havnet omtrent ett minutt bak vinneren.

Sprint søndag
På kvinnesiden var Therese Johaug overlegen, lørdag. Hun vant kvinnenes tikilometer, 42 sekunder foran Marit Bjørgen, og nesten minuttet foran Kerttu Niskanen fra Finland på tredjeplass.

Søndag er det sprint i fri teknikk for både damene og herrene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere