Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oilers-stjerne sjokkert over vraking

VRAKET: Martin Strandfeldt er ferdig i Stavanger Oilers.
VRAKET: Martin Strandfeldt er ferdig i Stavanger Oilers. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)
- Dette kjennes som en dolk i ryggen, sier Martin Strandfeldt.

Stavanger Oilers forlenger ikke kontrakten med den svenske målmaskinen Martin Strandfeldt. Svensken forstår ikke vrakingen.

Svensken kom til klubben i 2006, og i løpet av de åtte årene har han vært med å vinne fire NM-gull. Strandfeldt har gjort 384 målpoeng for klubben. Han er selv sjokkert over vrakingen og hadde en blandet reaksjon.

– Takk for åtte vidunderlige år i Stavanger. Kommer aldri å glemme denne reisen. Samspillet mellom fans, spillere og sponsorer har vært unikt!, tvitret Strandfeldt.

Han er tydeligvis ikke like imponert over Stavanger-ledelsen håndtering av saken.

Pisset på

– Dette kjennes som en dolk i ryggen. Hvorfor klubben har ventet helt til nå med å gi meg beskjed, aner jeg ikke. Det kom som lyn fra klar himmel, sier Strandfeldt til Rogalands Avis.

– Jeg har vært her i åtte år, og ofret så mye for klubben. At en familieklubb som Oilers går fram på en slik måte. Jeg vet ikke hva jeg skal si til det. Jeg fikk bare beskjed om å pakke sammen og dra. Jeg følte mye sinne da jeg fikk beskjeden, sier Strandfeldt.

Svensken mener han hadde fortjent en verdig avslutning, i stedet for å bli «pisset på» ved å bli bedt om å pakke og dra.

– Argumentet jeg har fått er at klubben går gjennom et generasjonsskifte, men den kjøper jeg ikke. Oilers signerte for eksempel Tore Vikingstad som 35-åring, mens jeg bare er 33 år. Jeg har mye hockey i meg ennå, sier Strandfeldt.

Vanskelig avgjørelse

– En av de vanskeligste avgjørelsene jeg har tatt, innrømmer klubbens sportslige direktør Pål Higson overfor Stavanger Aftenblad.

Strandfeldt kom til Oilers fra svenske Karlskoga før 2006-sesongen og har vært i Stavanger siden. Han har vært en av de viktigste årsakene til at Oilers har tatt steget opp fra middelhavsfarer til den fremste ishockeyklubben i Norge. På 290 grunnseriekamper noterte han seg for 384 poeng. Han ble også den første Oilers-spilleren til å nå 100 poeng i sluttspillet.

– Vi snakker om den spilleren som har betydd mest for klubben individuelt. Det var en ekstremt tøff avgjørelse, men vi gjør det fordi vi tror det er det beste for klubben, sier sportsdirektøren i Oilers, sier Higson.

En annen av Stavangers veteraner og gode bidragsytere, Lars Peder Nagel, gir seg også ute på isen, men fortsetter i en annen administrativ rolle i klubben. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!