Oilers vant: - Var ekstra gira på å vinne denne kampen

FANT IKKE MÅL: Vålerenga klarte aldri å score mot Oilers søndag kveld, og Stavanger-laget vant til slutt 3-0.

FANT IKKE MÅL: Vålerenga klarte aldri å score mot Oilers søndag kveld, og Stavanger-laget vant til slutt 3-0. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Stavanger tok første stikk i semifinaleserien.

22.03.15 20:58

Stavanger Oilers holdt nullen og sikret seg grep om ishockeysemifinalen mot Vålerenga – igjen. Det ble 3-0-seier på Jordal Amfi søndag.

Tommy Kristiansen, Dan Kissel og Henrik Solberg scoret for gjestene i en kamp der de var bunnsolide defensivt, men også var heldige med at Vålerenga brente flere store muligheter.

Venter kok
Stavanger-trener Petter Thoresen var glad for å se at spillerne hans beholdt fokus på det sportslige etter de siste dagers kontroverser.

- Det var tydelig at gutta var skikkelig tente i dag, og jeg er veldig fornøyd med innstillingen de viste utpå isen. Vi hadde bestemt oss for å legge alt utenomsportslig til side, men jeg tror nok at de var ekstra gira på å vinne denne kampen med tanke på opptakten, sier Thoresen til Nettavisen etter kampen, og legger til at han forventer ordentlig trøkk i de kommende kampene.

- Nå skal vi spille to kamper i Stavanger, og der oppe kommer det nok til å koke og gå ei kule varmt både hos publikum og hos oss, spår Oilers-treneren.

På spørsmål om han tror semifinaleserien kommer til å gå til kamp sju, svarer han:

- Egentlig bryr jeg meg ikke om hvor mange kamper vi må spille, alt handler om å gå til finalen. Det eneste som er sikkert er at vi skal spille tre kamper til, og at vi skal gjøre vårt ytterste for å vinne alle de, forteller Thoresen.

Opptakten til oppgjøret var spesiell. Det første møtet mellom klubbene (4-3 til Oilers fredag) er annullert. Dette etter at en uvanlig situasjon oppsto.

Det måtte videodømming til for å se at Martin Blakseth Huses 3-2-mål var over streken, men da dommerne valgte å ta TV-bildene til hjelp, hadde spillet allerede blitt satt i gang.

Ifølge regelverket skal det ikke være lov. Dette gjorde at Vålerenga kunne få omkamp. Norges Ishockeyforbund beordret det.

Opphenting
I den andre semifinalen vant Storhamar 5-4 borte mot Sparta Sarpsborg etter forlengning. Det står 2-0 til hamarlaget i best av sju kamper.

Christian Larrivée ble den store helten da gjestene snudde 1-4 til seier. Han scoret seiersmålet etter 19.04 minutters spill i sudden death.

Søndagens oppgjør ble svært spennende. Vertene ledet komfortabelt med tre mål, men Storhamar spurtet som en vind og reduserte tre ganger på bare vel fem minutter i tredje periode. Dermed ble det spilleforlengelse.

Fire forskjellige spillere scoret for hjemmelaget: Eirik Børresen, Niklas Roest, Magnus Lindahl og Marius Hagberg.

Storhamars mål i ordinær spilletid kom ved Pål Johnsen, Lars Erik Hesbråten, Larrivée og Luke Moffatt.

Neste kamper spilles tirsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.