RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Maiken Caspersen Falla skal trene mindre foran neste sesong. Her er hun fra et opphold på Sognefjellet.
Maiken Caspersen Falla skal trene mindre foran neste sesong. Her er hun fra et opphold på Sognefjellet. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

OL-mester Falla kutter ned på treningen

Sist oppdatert:
Maiken Caspersen Falla (23) spurtet fra alt og alle i Oslo Skishow, men varsler mindre trening foran den kommende sesongen.

Sist sesong kom ikke Falla i form før etter en ukes sykdomsperiode rett i forkant av OL. Den kom i grevens tid, for da kom også overskuddet som bidro til seieren i Sotsji.

– Jeg har prøvd å kutte ned litt på treningen denne sesongen. Litt mindre mengde. I stedet har jeg konsentrert meg om hurtighet, intervalltrening og styrke. Jeg ønsker å ha bedre kvalitet på øktene enn jeg hadde sist sesong, sa Falla da NTB snakket med henne etter seieren på Aker Brygge.

Maiken Caspersen Falla og Eirik Brandsdal vant rulleskirennet Oslo Skishow tirsdag.

Der var det 12.000 mennesker innom i løpet av kvelden. Alt av overskudd gikk til foreningen Aktiv mot kreft.

Falla vant i år som i fjor. De to første årene det ble arrangert vant Marit Bjørgen.

Samler

Falla er ekstremt opptatt av at treningsøktene skal bli bedre. I fjor var hun gjennom et par tunge treningsperioder, og da sesongen startet var ikke den sedvanlige futten der.

– Formen kom til OL, men i år ønsker jeg meg en jevnere sesong. Jeg ønsker å være i toppen i sprint gjennom hele sesongen. Jeg ble nok litt for ivrig sist sesong, og i år får jeg prøve å holde mg på riktig side hele tiden, sa Falla.

Sist uke avsluttet hun samlingsoppholdet på Sognefjellet sammen med resten av landslagskollegene. Den neste landslagssamlingen er i Hemsedal i slutten av måneden. Juli blir helt samlingsfri.

Drøm

Falle har alltid sagt at hun ikke bare satser sprint. Hun ønsker også å bli en god allrounder. Dessuten har hun en frekk drøm. Hun ønsker å gå seg inn på stafettlaget til Norge, og vil gjerne gå sisteetappen i Falun-VM allerede til vinteren.

– Jeg har lenge hatt et mål om å gå stafett for Norge, og jeg håper at det blir mulig en gang. Det er gode jenter der nå, og det er ikke godt å si når det vil skje. Jeg får se på det som en mulighet, som en drøm.

På Aker Brygge kom Heidi Weng inn på 2.-plass. Marit Bjørgen ble henvist til tredjeplass.

– Jeg følte meg sterk og er veldig fornøyd. Det var gullvinneren fra Sotsji-OL som vant, så dette var ikke dårlig av meg. Jeg synes at jeg klarte meg bra mot de små og lette jentene, sa Bjørgen.

Klassen for menn ble vunnet av Eirik Brandsdal. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere