*Nettavisen* Sport.

OL-mester operert for bruddskader i brystet

VERRE ENN ANTATT: Matthias Mayer fra Østerrike forsvant ut av lørdagens Val Gardena-utfor. Han mister resten av alpinsesongen. Foto: Alessandro Garofalo (Reuters / NTB scanpix)

- Dette kunne gått mye verre.

20.12.15 10:18

Fallet i utforløypa i Val Gardena så opprinnelig ikke så ille ut.

Men den olympiske mestere fra Sotsji-OL, Matthias Mayer, pådro seg alvorlige skader etter uhellet lørdag. Han er ferdig med konkurranser for denne sesongen, melder nyhetsbyrået DPA.

Den 25-årige østerrikeren fikk behandling i løypa i over et kvarter før han ble fraktet til sykehus med helikopter. De første rapportene derfra fortalte at «kollisjonsputen» som er innført denne sesongen hadde berget ham fra alvorlig skade.

Søndag ble det meldt at Mayer pådro seg brudd i sjette og sjuende brystvirvel og at han er operert i Innsbruck.

Kirurgen Michael Gabl gjorde inngrepet natt til søndag for å stabilisere området. Han sier i en pressemelding at Mayer må ligge på sykehus i minst ti dager.

- Dette kunne gått mye verre. Jeg har fått beskjed om at jeg kommer til å bli helt bra igjen, sier Mayer i en uttalelse.

Han mistet kontrollen i et hopp og falt hardt i bakken. For første gang ble en alpinists kollisjonspute utløst i et verdenscuprenn. Det skjedde i det sjette fartsrennet etter at utøverne ble utstyrt med dem.

Mayer, som er OL-mester i utfor, ble nummer fire i fredagens super-G-renn i Val Gardena, der det ble norsk trippelseier. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag