OL-sjefene kommer til Oslo

TIL OSLO: Thomas Bach og IOK-toppene kommer til Oslo.

TIL OSLO: Thomas Bach og IOK-toppene kommer til Oslo. Foto: Jung Yeon-je (Afp / NTB scanpix)

Kommer i forbindelse med Oslos OL-søknad.

Thomas Bach, president i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK), kommer til Oslo mandag med en delegasjon bestående av åtte medlemmer.

Den nyvalgte IOK-presidenten skal være i Oslo mandag, og på programmet første dag står blant annet møte med både kongen og kulturministeren. Bach skal også besøke Olympiatoppen og Idrettens Hus på Ullevaal stadion. Før dagen er omme skal han i møter med humanitære- og miljøvernorganisasjoner samt med fire av arbeidstakerorganisasjonene.

Den mektige IOK-presidenten skal også møte norske parlamentarikere og pressen før mandagen er over i Oslo.

Det norske IOK-medlemmet Gerhard Heiberg er med i delegasjonen sammen med IOK-medlem Ser Miang Ng, IOK-direktør Christophe de Kepper, sportsdirektør Gilbert Felli, kommunikasjonsdirektør Mark Adams, protokollfører og sekretær Marina Baramia samt Catherine Eeles Green fra IOK-administrasjonen.

Første gang
Det er første gang Thomas Bach er i Norge som president i IOK. Han rykket opp i fjor etter å ha vært visepresident i organisasjonen i en årrekke. Under valget var han en soleklar favoritt til å overta vervet etter Jacques Rogge som satt som leder i 12 år.

Ved siden av den store delegasjonen Bach har med seg, stiller og organisasjonskomiteen for Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016 med flere av topplederne sine, og idrettsforbundet stiller med fire representanter under ledelse av idrettspresident Børre Rognlien.

Bach og kong Harald har avsatt en time til sitt møte ved lunsjtider mandag, og det er også avsatt en time til møte med kulturministeren. Dette møtet skal finne sted på Ullevaal stadion, og ved siden av delegasjonen fra IOK, kommer idrettsforbundet til å være bredt representert her sammen med byrådsleder Stian Berger Røsland som i denne forbindelse representerer både Oslo kommune og søkerkomiteen for OL i 2022.

I gamle OL-spor
Tirsdag skal Bach, delegasjonen hans, representanter fra idrettsforbundet samt topplederne fra organisasjonskomiteen for ungdoms-OL ta toget til Lillehammer og gå i gamle OL-spor.

IOK-presidenten skal få en omvisning på arenaene, han skal besøke kontorene til organisasjonskomiteen, og han skal delta i et miniseminar om ulovlig spillvirksomhet.

Hele tirsdagen kommer til å gå med i OL-byen fra 1994, og det er lagt opp til et interessant og omfattende program for presidenten og folkene fra Den internasjonale olympiske komiteen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.