RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-vinner Hattestad tviler på Russland-retur

Ola Vigen Hattestad og det norske skilandslaget forbereder seg til sesongstart i 3000 meters høyde på Grawandbreen på grensen mellom Østerrike og Italia.
Ola Vigen Hattestad og det norske skilandslaget forbereder seg til sesongstart i 3000 meters høyde på Grawandbreen på grensen mellom Østerrike og Italia. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
OL-mesteren drar neppe tilbake.

VAL SENALES (NTB): Ola Vigen Hattestad (32) tok OL-gull i sprint i Sotsji-OL, men er langt fra sikker på at det blir en retur til Russland i vinter.

- Nei, jeg tviler. Jeg var i Sotsji i forkant av VM i Val di Fiemme, og da ble jeg syk. Jeg føler nok at det ødela litt for mine prestasjoner i VM, sa Ola Vigen Hattestad til NTB på Sport Hotel Kurzras i Val Senales.

- Nå fikk jeg jo med meg god erfaring fram mot OL, så helt bortkastet var det ikke, men det er mulig at Rybinsk ryker og at jeg heller satser mot NM helgen etter, la han til.

Vigen Hattestad er selvsagt redd for at Rybinsk-helgen skal ødelegge for VM i Falun noen uker senere.

Tirsdag formiddag hadde Ørje-løperen tilbrakt oppe på den solfylte breen ved 3000 meters høyde sammen med resten av de norske landslagsløperne på herresiden.

- Hvordan har langrennslivet vært som olympisk mester?

- Fint. Deilig, det. Nei, du merker ikke forskjell til hverdags. Den store forskjellen er at jeg oppnådde drømmen min.

Solid

I tillegg til OL-gullet vant også Hattestad sprintverdenscupen sist sesong. Sesongen ble en lang opptur etter et par-tre år der sykdom ødela mye.

- Landslagstrener Arild Monsen kaller deg bunnsolid?

- Det har vært solid i hvert fall i sommer, men så ble jeg kanskje for ivrig. Gleden over å være tilbake frisk og i slag ble kanskje for stor, og jeg trente for mye.

- Jeg trente økte doser i sommer, men ikke i høst fordi jeg har vært sliten. Derfor har jeg trent mindre enn planlagt i høst på grunn av det, men likevel har jeg trent på samme nivå som før.

- Hva betyr fjorårsresultatene for den kommende sesongen?

– Det betyr at jeg går inn i sesongen med mer selvtillit. I fjor var jeg mer usikker. Jeg vet det blir minst like hardt i år. Det er tett, og du må hele tiden være på hogget.

Mer staking

Sprintløypa i Falun er helt annerledes enn i Sotsji. Landslagstrener Arild Monsen kaller VM-løypa for en hopp-og-sprett-løype?

- Det er en sprintløype, og på mange måter synes jeg det er bra. Men den innbyr også til tilfeldigheter som kan avgjøre posisjonskampen. Til slutt blir det nok likevel avgjort på oppløpet inn mot mål.

- Har det gjort at du har trent ekstra staking foran sesongen?

- Ja, jeg har egentlig det. I mange år har vi ikke konsentrert oss så mye på det, men nå er det litt tilbake til det igjen. Vi hadde såpass suksess med utholdenhetstrening i fjor, slik at det har inspirert oss til å fortsette med det, men vi har også hatt mer hurtighetstrening med staking, sier Hattestad.

- Hva må du ha for å være fornøyd med sesongen når den over?

- Jeg drømmer om en kjempesesong og VM-gull, men vil nok være fornøyd med et par verdenscupseirer og medalje i VM. Jeg må vinne skirenn for å være fornøyd. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere