RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKREK AV SMERTE: Helene Olafsen falt i kvalifiseringen og ble sendt til sykehus med kneskade.
SKREK AV SMERTE: Helene Olafsen falt i kvalifiseringen og ble sendt til sykehus med kneskade. Foto: Javier Soriano (Afp)

Olafsen skrek av smerte etter nytt fall

Sist oppdatert:
Helene Olafsen har røket fremre korsbånd.

Helene Olafsen skadet kneet i kvalifiseringen i boardercross søndag og ble fraktet ut av OL-bakken i en pulk.

Den norske jenta endte nok en gang et viktig renn som ulykkesfugl. I Vancouver for fire år siden falt hun fra en sikker medalje, og siden den gang har 23-åringen vært rammet av flere skader.

Olafsen var aller først ut i søndagens kvalifisering. Etter et halvminutts kjøring traff hun uheldig på en av kulene i løypa, gikk rundt og landet på ryggen.

Røk korsbåndet
Helene Olafsen har vært til undersøkelser på sykehuset i Krasnaya Polyana, og fått diagnose på kneskaden etter formiddagens fall i snowboardcrossløypa.

- Helene har røket fremre korsbånd i venstre kne. Hun har videre en skade på leddbåndet på innsiden av det samme kneet, og også en meniskskade. Hun vil mest sannsynlig måtte operere kneet, men det kan vi ikke si noe nærmere om foreløpig, sier OL-troppens lege, Ellen Moen i en pressemelding.

Helene har hatt betydelige smerter etter skaden, og opplever igjen en alvorlig skade som toppidrettsutøver.

- En OL-medalje var det store målet. Jeg hadde forberedt meg på en lang konkurransedag, i stedet ble den veldig kort. Alt stemte i forkant av konkurransen, og jeg var der jeg ville. Det er veldig leit å være ute av spill med et røket korsbånd, og det gjør vondt også. Nå får jeg innstille meg på å være vaffelsteker i OL-leiren, sier Helene Olafsen i en pressemelding.

Den norske jenta hylte at hun hadde vondt i kneet og kunne ikke flytte seg for egen maskin. Legemannskapene var raskt på pletten og fikk fraktet henne ut av løypa. Det skjedde omtrent samtidig som Kjetil Jansrud jublet for gull i super-G.

Til sykehus

Det fryktes at Olafsen kan ha ødelagt korsbåndet. Landslagssjef Thomas Harstad var med henne i sykebilen, og han opplyste overfor TV 2 at hun har veldig vondt i kneet.

Olafsen ble kjørt til sykehuset i Krasnaja Poljana sammen med Harstad og Olympiatoppens fysioterapeut. OL-troppens lege Ellen Moen vil følge opp undersøkelsene på sykehuset.

Olafsen har også tidligere hatt flere alvorlige kneskader, og i 2011 pådro hun seg et beinbrudd. Fredag slo hun hodet under trening, men ble klarert for start søndag.

Stygge fall

Den norske snowboarderen var medaljekandidat i OL. Hun tok bronse i X-Games i slutten av januar.

Det var ikke eneste stygge fall i snowboardcrosskvalifiseringen. Jacqueline Hernandez fra USA ble også fraktet ut av bakken i pulk etter å ha slått bakhodet i bakken da hun falt. Hun lot til å ha mistet bevisstheten.

Lørdag brakk den russiske skicrosskjøreren Maria Komissarova ryggen under trening i OL-løypa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere