RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olimb ble poengkonge

POENGKONGE: Luleås Mathis Olimb.
POENGKONGE: Luleås Mathis Olimb. Foto: Robert Nyholm / Tt (NTB scanpix)
Men tittelen glapp for nordmannen.

Mathis Olimb scoret i finalen, ble poengkonge i ishockeyens mesterliga og kåret til turneringens mest verdifulle spiller, men tittelen glapp.

Luleå snudde 0-2 til 4-2 i siste periode og beseiret Frölunda på hjemmeis.

- Med sitt individuelle talent har Mathis Olimb ledet Frölunda på eksepsjonelt vis. Som poengkonge, med flest assist av alle, har han vist sine offensive kvaliteter uten å neglisjere sitt defensive ansvar. Han har også den sjeldne evnen til å gjøre lagkameratene bedre, heter det i juryens begrunnelse for at Olimb fikk MVP-prisen.

- Jeg er så stolt over dette. Det er den største individuelle heder jeg er tildelt. Med tanke på hvilken konkurranse det var følger jeg meg enda mer beæret over at juryen valgte meg, sa Olimb selv.

Lenge så det ut til at han skulle få løfte CHL-trofeet også, men noen utvisninger i 3. periode kostet göteborgslaget dyrt. Først fikk Oliver Bohm to minutter, så fikk Oscar Fantenberg fem minutter og matchstraff. Under de utvisningene scoret hjemmelaget tre ganger og vendte alt.

- Vi hadde full kontroll på kampen helt til vi fikk de utvisningene, sa trener Roger Rönnberg.

Raknet

Det som virket så komfortabelt for Olimb og Frölunda utviklet seg til det motsatte på svært kort tid. 12 minutter sto igjen på kampuret da hjemmefansen i Luleå endelig fikk noe å juble for. Fra Kristian Näkyväs langskudd snek pucken seg mellom beina på både en Frölunda-back og keeper Linus Fernström, og det var brått ny spenning i finalen.

1 minutt og 15 sekunder senere måtte Fernström gi tapt igjen. Etter kvikt Luleå-spill sendte Peter Cehlarik av gårde et håndleddsskudd. Frölunda-målvakten, som tidligere hadde stått svært solid, slapp pucken mellom leggbeskytteren og nærmeste stolpe.

Det hele ble avgjort snaut sju minutter før slutt. Linus Fernström får neppe sove godt etter at han lot Johan Forsberg putte fra kort hold. Senere satte Dean Kukan inn 4-2 etter at Frölunda tok ut keeperen.

Stolpetreff

Den helsvenske finalen endte som et mareritt for Frölunda-spillerne, men det kunne laget ha avverget langt tidligere. På stillingen 2-0 hadde gjestene blant annet to skudd i stolpen.

Mathis Olimb scoret Frölundas 2-0-mål etter at Joel Lundqvist hadde sendt laget i føringen allerede etter 17 sekunder. Nordmannen beholdt toppscorertrøya han var ikledd tirsdag. På 13 kamper totalt i CHL noterte Olimb 8 mål og 18 assist.

Også Mats Rosseli Olsen spilte for Frölunda i finalen. Han var delaktig i 1-0-målet da han forstyrret keeper i forkant av Lundqvists skudd.

Etter kampen var det stor Luleå-jubel foran 6300 tilskuere.

- Nå skal vi feire og nyte øyeblikket. Snart venter SHL igjen, og denne tittelen har gitt oss økt selvtillit, sa lagkaptein Chris Abbott, som i likhet med broren Cam har en fortid i Frisk Asker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere