Olimb i slagsmål, fikk matchstraff

Mathis Olimb og Frölunda tapte den andre kvartfinalekmapen mot Luleå. Nordmannen havnet også i håndgemeng undervis i oppgjøret.

Mathis Olimb og Frölunda tapte den andre kvartfinalekmapen mot Luleå. Nordmannen havnet også i håndgemeng undervis i oppgjøret. Foto: Robert Nyholm / TT (NTB scanpix)

- De kan knapt gå på skøyter, sier den norske hockeyprofilen.

LULEÅ - FRÖLUNDA 2-1 (1-1 i kamper)

Mathis Olimb havnet i slagsmål og fikk som en av tre spillere matchstraff da Frölunda tapte 1-2 for Luleå i SHL-sluttspillet i ishockey lørdag.

Det var meget hett mellom lagene da hjemmelaget utlignet til 1-1 i best av sju kvartfinalekamper.

- Det er sluttspill, oppsummerte hjemmelagets tøffing Per Ledin.

Hjemmelagets taktikk var å gjøre det trangt og tett og dermed stoppe Frölundas hurtige pasningsspill. Alle målene i kampen ble scoret i overtallsspill.

15 spillere i nevekamp

I siste periode oppsto et masseslagsmål med om lag 15 spillere involvert, i ulike grupper. Etter sluttsignalet oppsto nok et slagsmål, og Luleå-spiller Jonathan Granström beskyldte Olimb for å slå ham i skrittet.

- Det er den styggeste tjuvsmellen jeg har fått. Jeg regner med at han blir utestengt lenge. Det var veldig feigt, sa han til Expressen.

- Han tok tohåndsgrep og slo meg alt han orket midt i juvelene.

Olimb, som fikk fem minutter for slashing og matchstraff, beskyldte på sin side Granström for filming. Han har ikke høye tanker om motstanderlaget.

Syrlig Olimb

- Luleå kan knapt gå på skøyter eller spille ishockey, så da må de gjøre noe for å hevde seg, sa Olimb ifølge Expressen.

Før kampen beskyldte Frölunda-spillere Luleå for å ha strødd sand utenfor garderoben så gjestenes skøyter skulle ta skade.

Trener Roger Rönnberg prøvde å avdramatisere.

- Det er to hete lag som ønsker å vinne. Vi må bare prøve å leve med situasjonen. Jeg føler at mine spillere er bekvemme med den, sa Rönnberg.

- Vi visste at Luleå kom til å gå tøft ut, men vi må holde hodet kaldt så vi får rom til å gå på skøyter og utføre pasningsspillet vårt. Vi kan heller ikke pådra oss for mange utvisninger, la han til.

Hett

Dommerne delte ut ti tominuttere i siste periode, samt tre matchstraffer til Olimb, Pontus Widerström (begge Frölunda) og hjemmelagets Per Savilahti Nagander.

Luleå-spiller Cam Abbot pådro seg hjernerystelse da han ble taklet hardt i den første kampen i Göteborg torsdag, og det gjorde lagkameratene ekstra tente.

Tvillingbror Chris var særlig het og pådro seg blant annet utvisningen Frölunda omsatte i 1-1-målet.

Chris Abbot revansjerte seg med assist på Chad Billins' vinnermål.

I den andre kvartfinalen lørdag vant serievinner Skellefteå 4-2 borte mot Mattias Nørstebøs Brynäs og leder 2-0. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.