*Nettavisen* Sport.

Oppgitt Forfang: - Jeg er trist og forbannet

OPPGITT:  Johann Andre Forfang var sint og forbannet. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Ikke bare smil og glede etter sterk norsk innstas i hoppukas første renn.

29.12.15 22:03

Det norske hopplandslaget stilte med hele sju mann under åpningsrennet i den tysk-østerrikske hoppuka tirsdag kveld og bet bra ifra seg. Det holdt likevel ikke helt til pallplass.

Severin Freund fra Tyskland vant konkurransen, med et solid hopp på 137,5 meter i andre omgang. Michael Hayboeck fra Østerrike ble nummer to med et hopp på 139 meter i andre omgang.

- Trist og forbannet
Peter Prevc, som ledet etter første omgang, ble nummer tre. Et skifte i forholdene i andre omgang førte nemlig til at Freund og Hayboeck fikk mer gunstige forhold enn de fleste andre mot slutten.

- Jeg er kritisk til juryen. De ventet ikke da det gikk fra bakvind til oppdrift en periode, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Johann Andre Forfang reagerte også på forholdene.

- Nå er jeg trist og forbannet. Det er kjedelig å få rennet og kanskje hoppuka ødelagt på grunn av noe sånt. Jeg er ikke irritert på noen spesielle, men det er synd at ikke alle får like forhold, sier han til NRK.

- Da er det enkelte som stikker ifra i tet. Det med å justere farten synes jeg er riktig, hvis FIS mener det er nødvendig, sier han videre.

- Det var komisk
Daniel André Tande lå aller best an av de norske etter første omgang, som nummer to, men fikk en liten kollaps i sitt andre hopp og landet på bare 119 meter. Dermed raste han ned til en tiendeplass.

- Jeg er ganske skuffet, men det er helt greit for jeg gjør et bra skihopp. Det kan være på grunn av forholdene at det ikke gikk lenger. Det kjentes ut som et bra skihopp og det er det eneste jeg har lyst til å si om det nå. Det er litt kjedelig, da, sier Tande til NRK etter rennet.

Tande stusset også på at arrangøren flyttet bommen gjentatte ganger mot slutten av første omgang.

- Jeg flirte av det, for det så komisk ut. Det blir mye opp og ned, der. De har nesten ikke brukt dette systemet med å flytte bommen tidligere, så flytter de den fem-seks ganger i løpet av én omgang. Det er komisk!

Kometen Kenneth Gangens klemte til med et kjempehopp på 135,5 meter, men fikk trekk på grunn av vinden og det sto mellom 26-åringen og en enda bedre plassering. Han ble nummer seks til slutt.

Anders Fannemel lå på fjerdeplass etter første omgang, og så ut til å få meget gode forhold under sitt hopp, men i det Hornindal-gutten satte utfor endret det seg litt og han landet på 129 meter.

Beste nordmann
Dermed ble det kun en fjerdeplass på Fannemel. Alt i alt var det mye opp og ned på farten fra arrangøren mot slutten av rennet og forholdene varierte fra hopper til hopper. Fannemel ble likevel beste nordmann.

Johann Andre Forfang var regnet som et av Norges sterkeste kort før rennet og slo til med 127 meter i andre omgang. Det holdt til en foreløpig ledelse og til slutt ble det en åttendeplass.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

KOLLAPS: Daniel Andre Tande falt på resultatlisten. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)


Unggutten Joachim Hauer fikk sin debut i hoppuka tirsdag og leverte en sterk konkurranse. Han hoppet 127 og 126,5 meter og endte med det som nummer elleve i konkurransen.

Satt fast i heisen
Andreas Stjernen hoppet 114 meter i sitt første hopp og gikk dermed tapende ut av duellen med Peter Prevc. Nordmannen gikk imidlertid videre til andre omgang som «lucky looser».

Da Stjernen skulle sette utenfor i andre omgang, var han imidlertid ikke på plass. Ifølge NRK så stoppet heisen til Stjernen på vei opp og han rakk dermed ikke fram til start.

Siden dette var en arrangørfeil, fik Stjernen muligheten senere i omgangen. Det ble likevel ikke helt fullklaff for en småsyk Stjernen, som landet på 124,5 meter i andre omgang.

Det holdt til en godkjent 20.-plass for 27-åringen. Plasseringen betyr at Stjernen ryker ut av topp ti i verdenscupen og dermed må gjennom kvalifiseringen før neste renn i hoppuka.

- Jeg sto i en heis som ikke ville røre seg og rakk ikke opp i tide. Jeg stressa litt, men kom greit ut av det. Det var ikke noe kjempehopp, men hundre ganger bedre enn i prøveomgangen, sier han til NRK

Bom for Schlierenzauer
Den eneste som ikke tok seg videre fra første omgang, var unggutten Halvor Egner Granerud. Han hoppet 113,5 meter i første omgang og ble nummer 46 totalt.

Oppsiktsvekkende var det også at østerrikeren Gregor Schlierenzauer, som har vunnet hoppuka to ganger tidligere og står med 53 enkeltseirer i verdenscupen, røk ut etter første omgang.

25-åringen landet på 117 meter og havnet like bak de som gikk videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag