RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppgitt Monsen: - De kan ikke holde på sånn

Sprinttrener Arild Monsen nyter stor suksess i sitt virke, men tviler på at arrangørene av Lahti-VM i 2017 kan smile like bredt om de ikke gjør noe med løypenettet.
Sprinttrener Arild Monsen nyter stor suksess i sitt virke, men tviler på at arrangørene av Lahti-VM i 2017 kan smile like bredt om de ikke gjør noe med løypenettet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norges sprinttrener er kritisk til kommende VM-arrangør.

I 2017 står finske Lahti som arrangør av ski-VM. Skal det bli en suksess må det skje noe drastisk med løypenettet i den finske skimetropolen, mener sprinttrener Arild Monsen.

Han er strålende fornøyd etter at Eirik Brandsdal kontrollerte til nok en norsk sprintseier i Lahti lørdag. Det han ikke er like fornøyd med er løypene på og rundt stadion i det kjente finske langrennsstedet.

Foruten norsk dominans, var lørdagens sprint preget av mange fall som sendte utøvere ut av konkurransen. Også i kombinertøvelsen ble det dramatisk da Jarl Magnus Riiber og tyske Johannes Rydzek kolliderte kraftig da de spurtet for seier.

- Det er liten tvil om at arrangørene har store utfordringer foran seg. De kan ikke holde på sånn som det er nå, sier en tydelig oppgitt sprinttrener Arild Monsen til NTB.

Trangt og svingete

Monsen mener at løypene i Lahti er altfor uforutsigbare og at det altfor ofte forekommer uhell når verdenscupen besøker de finske skogene.

- Det er altfor trange løyper og 180 graders svinger som gjør det trøblete. Løypene må rettes ut, de må gjøres bredere og det må bli mindre svinger, sier moldenseren.

Han mener at det er flere som deler hans oppfatning i det internasjonale langrennsmiljøet.

- Det er en gjengs oppfatning. Jeg vet at også FIS mener det bør skje endringer her, sier sprinttreneren.

Naturlige begrensninger

Lahti er en av de virkelig tradisjonsbærerne blant arrangørene i det internasjonale langrennssirkuset. Den finske vintersportsbyen har arrangert ski-VM seks ganger tidligere, senest i 2001.

Selv om Arild Monsen er hard i kritikken mot de løypene som ligger der i dag, forstår han at naturen setter sine begrensninger for hvor mye som kan endres.

- Stadion ligger der den ligger, så det er selvsagt en vanskelig jobb. Men det gjelder å tenke kreativt, sier Monsen.

Han har likevel en klar beskjed til VM-arrangøren, som allerede om ett år skal arrangere prøve-VM.

- De må få gjort noe med løypene til neste års prøve-VM, avslutter han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere