*Nettavisen* Sport.

Østerriksk langrennsløper mistenkes for doping

Harald Wurm representerte Østerrike i OL i Sotsji. Nå mistenkes han for doping.

Harald Wurm representerte Østerrike i OL i Sotsji. Nå mistenkes han for doping. Foto: Richard Heathcote (Getty Images)

Harald Wurm etterforskes av politiet.

Østerrike har hatt en rekke dopingskandaler i langrennssporten, og nå mistenkes nok en utøver for brudd på dopingreglene.

Harald Wurm (31) som deltok både i OL i Sotsji i 2014 og VM i Falun i 2015 etterforskes nå av østerriksk politi for doping.

Samarbeider med politiet

Talsmann i det østerrikske antidopingbyrået David Müller, bekrefter til Kronen Zeitung at de samarbider med politiet i etterforskingen.

- Vi har blitt informert om saken og samarbeider tett med myndighetene, sier Müller som ikke vil gi noen ytterligere kommentarer.

Ifølge Kronen Zeitung skal politet ha gjennomsøkt huset til Wurm på jakt etter bevis.

OL-skandale

Det har bare halvannet år siden forrige dopingskandale for østerrikerne i langrennssporten. I OL i Sotsji ble Johannes Dürr sendt rett hjem etter at han testet positivt for EPO.

Også i tidligere mesterskap har flere langrennsløpere fra Østerrike blitt tatt. Roland Diethard, Johannes Eder og Martin Tauber er alle utstengt fra å delta i OL etter at de ble tatt for bloddoping i Torino-OL i 2006.

I tillegg testet Marc Mayer og Achim Walcher positivt under OL i Salt Lake City i 2002.

Ikke blant de beste

Nå etterforskes altså Wurm for brudd på reglene. 31-åringen har ikke ønsket å gi noen kommentar til pressen, skriver Kronen Zeitung.

Wurm deltok sist i et internasjonalt renn i verdenscupen i Lahti 7. mars. Østerrikeren har slitt med å hevde seg i toppen på resultatlistene og har en 4. plass i lagsprint i 2010 som beste plassering i verdenscupen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.