Gå til sidens hovedinnhold

Østerriksk seier i rotete super-G

Anna Fenninger fra Østerrike temmet en vanskelig løype og vant OL-gull i super-G lørdag.

Sju av de åtte første løpere kjørte ut, og det ble trangt i TV-rommet der utøvere som venter på å starte kan studere hvordan rivalene løser de ulike problemene løypa byr på. Likevel fortsatte løypa å kreve sine offer.

Fenninger hadde svar på spørsmålene løypa stilte. Med startnummer 18 kjørte 24-åringen inn til klar bestetid, og den ga henne gullet 0,55 sekund foran Maria Höfl-Riesch.

– Jeg har hatt noen tøffe dager, for jeg hadde ikke min beste dag i utfor. Jeg måtte bare tro på meg selv og kjøre fort, sa Fenninger til TV 2.

Höfl-Riesch var foran Fenninger på siste mellomtid, men en grov feil sendte henne ned til sølvplass.

– Jeg var nær ved å stoppe, og jeg kunne ikke tro det da jeg likevel kom inn til 2.-plass, sa tyskeren til TV 2 om feilen langt nede i løypa.

– Jeg hadde sett at mange hadde problemer på et hopp, men likevel greide jeg ikke å få riktig retning i det hoppet. Jeg mistet masse fart og måtte kjempe for å greie de tre neste portene, sa hun.

Dramatikk

Höfl-Riesch hadde en dramatisk nedfart. Ved en portpassering var en løypearbeider farlig nær da hun kom susende.

– Jeg så fyren, men han var ikke i linjen min. Han var borte ved porten for å ordne noe, men han så at jeg kom og trakk seg raskt unna. Det påvirket meg ikke, sa hun til TV 2.

Höfl-Riesch har gull i superkombinasjon og sølv i super-G så langt, men hun tviler på om det blir flere medaljer.

– Nå kommer slalåmjentene bortover, med friske bein og mye trening. Det vil være en stor overraskelse om jeg får noe mer, sa hun.

Nicole Hosp tok tredjeplassen og sørget for at det ble to østerrikske medaljer.

Skuffet

Lotte Smiseth Sejersted og Ragnhild Mowinckel var norske deltakere. Begge kom seg til mål, men med beskjedne tider. Sejersted endte 2,28 sekund bak vinneren på 14.-plass, mens Mowinckel var slått med 3,01 og ble nummer 19.

Begge antydet at de ble noe satt ut av alle som kjørte ut.

– Kjøringen min var skikkelig, skikkelig dårlig. Jeg kjørte rundt hele veien og tok høyde fire porter før jeg skulle. Herregud, det var ikke noen «höjdare», altså, sa Sejersted til TV 2.

Hun mente at det ville vært gode sjanser om hun hadde kjørt mindre defensivt.

– Underlaget holdt bedre enn jeg trodde, sa hun.

– Fint vær i dag, er det ikke?, var Mowinckels måte å uttrykke at kjøringen hennes ikke var mye å snakke om. Hun sa til TV 2 at hun før start var overbevist om at hun skulle mestre løypa bedre enn alle som kjørte ut, men også hun ble for defensiv.

Til sammen kjørte 18 løpere ut, mens 31 fullførte. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget