*Nettavisen* Sport.

Pål Johnsen hyllet i sin siste hjemmekamp for Storhamar

GIR SEG: Sjette NM-finale i ishockey mellom Storhamar og Stavanger Oilers i Hamar OL-amfi ble avsluttet med 2-1 seier til Storhamar. Her er det en gråtkvalt Pål Johnsen som tar avskjed med hamarpublikummet etter at han har signallisert at han gir seg etter denne sesongen. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

- Jeg ble rørt, og det var ikke ålreit.

HAMAR (NTB): Pål Johnsen fikk ett minutts applaus da han spilte sin siste kamp i Hamar OL-Amfi i torsdagens 2-1-seier mot Stavanger Oilers. Seieren gir ham sjansen til å vinne et siste NM-gull.

39-åringen ble riktignok litt brydd av hyllesten fra publikum som nesten fikk taket i hallen til å løfte seg. Johnsen sa til NTB det var like greit at han ikke var på isen under applausen.

- Ja, det var det. Jeg ble rørt, og det var ikke ålreit. Man prøver å tenke på kampen, og jeg synes det var litt unødvendig å ta fokuset vekk fra kampen.

- Visste du om det?

- Nja, jeg har sett litt kommentarer på Facebook og i avisene at det var noe på gang, men jeg prøvde å tenke på kampen, sier han.

Den kreative løperen sier han bestemte seg for å legge opp rundt juletider.

- Det har vært en tøff sesong mentalt. Kroppen har vært litt dårlig og jeg bestemte meg for at det var nok da kne og rygg kranglet, sier han.

Superveteranen har vært med på alle Storhamars NM-gull, men sier det å krone karrieren med et siste etter klubbens økonomiske problemer de siste årene vil være det største.

- Ja, fordi vi har vært så langt nede en del år. Nå er plutselig alt snudd på hodet, og vi leker i toppen igjen.

- Er det deilig å kunne gi seg med klubben tilbake i toppen?

- Ja, jeg synes det er lettere. Jeg har holdt ut en del år fordi det har vært trøbbel, og jeg har prøvd å stille opp. Pilen min peker ikke oppover heller, for å si det sånn, sier han med et smil.

- Hamar er jo et lite sted, sier han.

Selv om det etter lørdagens sjuende og siste finale er slutt for Johnsen på isen, vil han fortsatt være involvert i klubben.

- Det kommer jeg alltid til å være. Storhamar er i hjerteroten min. Klubben er veldig viktig for meg, og om det er slik at jeg får i oppgave å sette på plass målene gjør jeg gjerne det. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.