*Nettavisen* Sport.

Pallen glapp for Pedersen

STOR AVSTAND: De lengste skøyteløpene er lange, men lørdag ble også tisdifferansen opp til vinneren stor for Svere Lunde Pedersen. Foto: Jon Eeg (NTB scanpix)

Suveren veteran parkerte alle på 10.000 meter.

22.11.14 17:51

Sverre Lunde Pedersen var Norges håp på milløpet under verdenscupen på skøyter i Seoul. Bergenseren vant fredagens 1500 meter og tok dermed sin første verdenscupseier.

På den lengste distansen var en pallplassering et naturlig mål for 22-åringen.

Med tanke på hvem som skulle vinne, ble ikke lørdagens løp i den sørkoreanske hovedstaden spesielt spenennde. Til det var nederlandske Bob de Jong (38) altfor langt foran konkurrentene.

Med tiden 13.17,51 var han nesten 15 sekunder bedre enn belgiske Bart Swings i mål.

I tredje siste par malte Pedersen etter hvert i stykker parkameraten Jan Szymanksi fra Polen. Sluttiden 13.40,35 var likevel ikke nok til å ta ledelsen fra Swings.

- Sverre var med en liten stund, men så ble det i tøffeste laget, fastslo NRK-kommentator Eirik Koren etter løpet.

Det nest siste paret besto av tyske Patrick Beckert og Douwe de Vries fra Nederland. Begge var nær ved å tukte tiden til Sverre Lunde Pedersen, men måtte nøye seg med forløpig tredje- og fjerdeplass etter en durabelig spurtduell på oppløpssiden.

Da siste par var i gang ble det tidlig klart at de øvrige løpernes tider hadde lite å stille opp med mot Bob de Jong. Aleksandr Rumjantsev forsøkte å henge seg på en stund, men gikk helt tom for krefter.

Russeren fikk likevel såpass med drahjelp at han holdt unna for Pedersens tid. Stokk stiv karret Rumantsjev seg over mål med rundt 2,7 sekunder sterkere tid enn nordmannen.

Dermed ble det fjerdelpass til slutt for Norges eneste representant på sesongens første 10.000 meter.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag