Gå til sidens hovedinnhold

Pallen røk for Ragnhild Mowinckel

Lå an til pallplass.

Det ble skuffende dag for Ragnhild Mowinckel i Semmering i Østerrike. Den norske alpinisten lå på tredjeplass etter den første omgangen av kvinnenes storslalåm, men klarte ikke å holde stand i andre omgangen.

26-åringen lå kun tre hundredeler bak leder Mikaela Shiffrin fra USA etter den første omgangen, men i andre fikk hun det ikke til å stemme i storslalåmmen. Hun endte til slutt på 9. plass.

- Hun skuffer oss litt, Ragnhild Mowinckel, sa NRK-kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

- Det ser ut som hun har litt for stor respekt for løypa, konstanterte Audun Grønvold ved Stoltenbergs side i NRK-bua.

I mål lå hun sekundet bak daværende leder Petra Vlhova. Den slovakiske jenta skulle bli for sterk for alle denne ettermiddagen, og sikret seg sin første seier i storslalåm.

Mikael Shiffrin maktet nemlig ikke å følge opp førsteomgangne sin, og endte til slutt på femteplass. Viktoria Rebensburg tok andreplassen, mens franske Tessa Worley ble nummer tre.

Mowinckel tok, som kjent, sølv i storslalåm under OL i Pyeongchang tidligere i 2018. Der tok hun også sølv i kvinnens utforrenn.

Hun vant sitt første utforrenn i tyske Ofterschwang i mars 2018, mens hun også har en andreplass fra rennet i Kronplatz fra januar.

Nina Haver-Løseth fikk det heller ikke til å stemme i Østerrike, og endte til slutt på 21. plass. Mina Holtmann ble nummer 15, mens Thea Louise Stjernesund tok 17. plassen i Østerrike.

Kommentarer til denne saken