Pallplassen glapp for Jansrud

PALLEN GLAPP: En feil mot slutten av løypa ødela pallsjansene til Kjetil Jansrud.

PALLEN GLAPP: En feil mot slutten av løypa ødela pallsjansene til Kjetil Jansrud. Foto: Olivier Morin (Afp)

- Det er vanskelig å være kjempemisfornøyd.

18.01.15 15:34

Kjetil Jansrud endte på 5.-plass i søndagens utforrenn i Wengen. Han skjønte at en bedre plassering forsvant med en stor feil like før mål.

Jansrud kom i mål til en midlertidig 3.-plass med startnummer 17, nesten sekundet bak den sveitsiske duoen Beat Feuz og Carlo Janka. Og da østerrikske Hannes Reichelt kom i mål til ledelse like etter, måtte Jansrud innse at det endte uten norsk pallplass.

Like etter kom nok en sveitser, Patrick Küng, i mål foran Jansrud, som dermed ble skjøvet ned til 5.-plass. Det ble også hans endelige plassering.

- Det er vanskelig å være kjempemisfornøyd med 5.-plass. Det var litt småruskete hele veien i dag, og så toppet det seg med kjempefeilen like før mål, sa Jansrud til NTB.

I ubalanse

Nordmannen hang lenge med i kampen om seieren i den tøffe løypa. Men da han fikk skrens på skiene like før mål forsvant masse tid, og seieren var utenfor rekkevidde. Feilen kan også ha vært det som kostet ham en plass på pallen.

- Det var ganske vekslende forhold, det gikk fra løst til hardt. Jeg prøvde å kjøre lett og fint på ski, og så slippe opp i den svingen. Der var det et isparti, og så tar skia litt tak når jeg allerede er i ubalanse. Jeg skjønte med en gang at en pallplass nok glapp der, beskriver Jansrud om feilen.

Vinstra-mannen sto på til mål, og fikk en hederlig plassering tross i den store feilen. 5.-plassen var en liten opptur etter at han har en 14.-plass som best i sine fire siste renn, som også har inneholdt to utkjøringer på rad.

- Jeg tenker ikke sånn på det. Det har vært irriterende å begynne året med å kjøre ut, i hvert fall når det er to renn hvor jeg burde sanket en del poeng. Men det har nok gjort meg revansjlysten. Håpet var å gjøre det skikkelig bra i dag, men det ble ødelagt av småfeil, slår Jansrud fast.

Tok innpå Hirscher

5.-plassen betyr at 29-åringen tok inn 45 poeng på sammenlagtleder Marcel Hirscher (Østerrike) i verdenscupen. Men fortsatt er det 167 poeng opp i sammendraget for andreplasserte Jansrud.

- Sjansene mine der var nok kjørt da jeg kjørte ut i Adelboden og han tok 200 poeng. Men han gjør feil han også, og nå tar jeg i hvert fall innpå han. Man vet aldri hva som skjer i verdenscupen, men han er i hvert fall soleklar favoritt nå, sier Jansrud om sine muligheter til å gå til topps i sammendraget.

Reichelts sterke avslutning holdt til seier, 12/100 sekund foran Feuz. Janka innehar den siste pallplassen, kun 2/100 sekund bak landsmannen. Med tre sveitsere blant de fire beste går det mot en fin dag for hjemmefansen, selv om seieren glapp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.