RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petter Northug parkerte alle

SPURTET INN TIL SEIER: Petter Northug spurtet fra konkurrentene og tok årets første verdenscupseier på jaktstarten i Oberstdorf.
SPURTET INN TIL SEIER: Petter Northug spurtet fra konkurrentene og tok årets første verdenscupseier på jaktstarten i Oberstdorf. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Petter Northug med drømmespurt på jaktstarten.

Petter Northug kunne søndag glede seg over sin første verdenscupseier for sesongen, da han parkerte alle på 15 kilometer jaktstart i Tour de ski.

Nordmannen lå i kjent stil og lurte bak teten i store deler av løpet, men like før mål passerte han alle og spurtet fra Alex Harvey og svenske Calle Halfvarsson, som ble nummer to og tre.

- Jeg hadde ingen god posisjon i den siste bakken, men jeg har lært av Frode Estil hvordan man skal kjøre inn mot mål. Han har vunnet her før meg, sier Northug til NRK etter løpet.

- Det kjennes bra å vinne. Det var litt spesielt føre i dag med litt snøvær. Man måtte bare prøve å gå med så avslappede skuldre som mulig, forklarer vinneren.

Uheldig Sundby
Dario Cologna gikk først ut på søndagens jaktstart i Oberstdorf, men Northug som gikk ut 15 sekunder bak sveitseren, brukte kun 2-3 kilometer på å ta igjen lederen.

I feltet bak kom også Martin Johnsrud Sundby og jaget teten, og det tok ikke lang tid før også han hadde tatt igjen Cologna.

En rekke løpere kjempet til slutt om seieren, og Sundby så lenge ut til å holde med inn hele veien. Et lite uhell i en bakke før mål, ødela imidlertid vinnersjansene for nordmannen som til slutt ble nummer åtte, 3,8 sekunder bak Northug i mål.

HINDRET: Niklas Dyrhaug var uheldig og fikk italienske Francesco de Fabiani foran seg i løypa like før mål.

Sundby var likevel godt fornøyd etter løpet.

- Jeg setter staven mellom beina og faller. Det er litt kjedelig, men det var deilig å få en bekreftelse på at kroppen fungerer. Jeg følte meg bra i dag, sier Sundby til NRK. 

Dyrhaug hindret av italiener
Niklas Dyrhaug hadde derimot en bedre dag på jobben, og kunne glede seg over en imponerende fjerdeplass søndag. Men skal vi tro Dyrhaug, hindret en italiener han i å komme på pallen.

Like før mål hindret nemlig Francesco de Fabiani nordmannen.

- Italieneren kjører en god gammel fotballobstruksjon på slutten der. Kjipt å miste en pallplass på det, sier Dyrhaug til NRK. 

Dario Cologna som altså gikk først ut, ble til slutt nummer seks, 2,3 sekunder bak Northug.

Det er med andre ord fortsatt svært jevnt i årets Tour de Ski, og ingenting er på noen måte avgjort.

Touren fortsetter med sprint tirsdag.

Resultater jaktstart 15km menn:
1. Petter Northug
2. Alex Harvey +0,6 sek
3. Calle Halfvarsson +0,8 sek
4. Niklas Dyrhaug +2 sek
5. Aleksej Poltoranin +2,1 sek

8. Martin Johnsrud Sundby +3,8 sek
11. Eldar Rønning +7,3 sek
19. Simen Andreas Sveen +26,8 sek
20. Chris Jespersen +30,2 sek
40. Simen Østensen +1 min 47,3 sek
Sjur Røthe valgte å avbryte løpet.

Etter løpet la Petter Northug ut dette på sin Facebook-side der han hintet til den mye omtalte fyllekjøringsskandalen i fjor:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere