Petter Northug står over Blink skifestivalen som begynner onsdag 1. august og varer frem til lørdag 4. august. Det bekrefter langrennsherrenes landslagstrener Arild Monsen i en pressemelding.

-Petter har de siste dagene vært lav på energi og kjenner seg ikke i form til å konkurrere, sier landslagstrener Arild Monsen.

- I samråd med Petter har jeg derfor tatt beslutningen om at han ikke går Blink, noe vi begge synes er svært beklagelig for arrangøren, men hensynet til helsetilstand må dessverre prioriteres.

-Petter har trent veldig bra over en god periode, men slik situasjonen er nå har vi ikke «råd til» å ta noen sjanser med tanke på den kommende skisesongen, sier Monsen og viser også til neste ukes treningssamling i Steinkjer hvor Petter skal være med.

Northug har tilbragt den siste tiden i Spania med familien sin. Før han dro, slo han resten av landslagsherrene i jaktstart-renn på rulleski i Kristiansand.

Petter Northug meldte sitt comeback på landslaget sent i april i 2018. Da var det fem år siden han sist var en del av det stjernespekkede laget. Nå er han en del av sprintlandslaget.