RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Poisson mistet skien og traff tre i dødsulykken


DØDE: Den franske alpinisten David Poisson døde mandag i en treningsulykke i Canada.
DØDE: Den franske alpinisten David Poisson døde mandag i en treningsulykke i Canada. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Alpinisten David Poisson, som nylig omkom i en treningsulykke i Canada, traff et tre etter å ha sust gjennom sikkerhetsnettet, opplyser Frankrikes skiforbund.

Ifølge forbundet mistet Poisson skien på vei nedover treningsløypa på skistedet Nakiska, og dermed mistet han kontrollen og falt stygt før han gikk gjennom sikkerhetsnettet og traff et tre.

Den 35 år gamle franskmannen deltok mandag i en felles treningsomgang med fartskjørere fra andre nasjoner. Flere landslag er i Nakiska for å forberede seg til verdenscuprennene i Lake Louise i slutten av måneden.

– Siden i går kveld har Frankrikes skiforbund vært i kontakt med Davids familie for å støtte dem i denne forferdelige stunden, skriver forbundet.

Poisson hadde selv mistet sin kreftsyke far bare to uker før han døde i alpinbakken. Han etterlater seg en sønn på halvannet år.

I 2013 oppnådde Poissons sitt høydepunkt i karrieren da han tok bronse i utfor i VM i Schladming. Det rennet ble vunnet av Aksel Lund Svindal.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere