Gå til sidens hovedinnhold

Poltoranin slo tilbake etter OL-floppen - utklasset alle de norske

Ingen nordmenn på pallen i Lahti.

De norske langrennsherrene har fått kjenne på revansjlysten til utenlandske konkurrenter etter tidvis dominans under OL i Sør-Korea.

Kasakhstans Aleksej Poltoranin skuffet stort i OL, men slo voldsomt tilbake på 15 kilometer klassisk i Lahti søndag.

Det var lenge en sekundstrid om seieren mot russiske Aleksandr Bolsjunov, men Poltoranin avsluttet klart sterkest.

Til slutt ble seiermarginen på 9,1 sekunder i kasakhstanerens favør.

Bolsjunov og Finlands Iivo Niskanen tok de to siste pallplassene.

Norge hentet med seg fire av seks gullmedaljer i vinterlekene i Pyeongchang, men har fått slite tungt med å følge opp resultatene i Lahti denne uka.

Emil Iversen presterte dog en bra 15 kilometer. Han ble beste nordmann på en fjerdeplass, slått med 28,8 sekunder av Poltoranin.

- Dette var egentlig bra. Fjerde er ikke den kuleste plassen, men det var et bra skirenn og jeg får ta med meg det, sier Iversen til NRK etter fjerdeplassen.

- Dette gjenspeiler jo litt det som har vært i klassisk i år, at det er et par utlendinger som har vært hakket bedre. Iivo og Poltoranin er vel de som har vært best i år. Det er bare å erkjenne at vi er litt for dårlig, så vi må prøve å ta litt tak. De går styggfort i klassisk, fortsetter han.

Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug og Johannes Høsflot Klæbo ble nummer fem, seks og sju i rennet.

Niskanen begynte allerede på OL-femmila i Pyeongchang å slå norske løpere ned i skistøvlene da han vant foran Bolsjunov og Andrej Larkov.

På hjemmebane i Lahti måtte Niskanen ta til takke med tredjeplassen.

Heller ikke lørdag ble det triumf å feire for de norske langrennsgutta. OLs sprintkonge Klæbo ble da henvist til tredjeplassen av Federico Pellgrino og Gleb Retivykh.

Les også

Nygaard spurtet best og vant Vasaloppet

Kommentarer til denne saken