*Nettavisen* Sport.

Prisdrysset fortsetter for Zucca

PRISREGN: Mats Zuccarello Aasen får oppmerksomhet for sine utrolige prestasjoner på ishockeybanen. Foto: Bruce Bennett (Afp)

Tildelt pris nummer to på få dager.

23.12.15 22:37

Mats Zuccarello er tildelt Aftenpostens Gullmedalje for 2015. Han vinner prisen for å ha kjempet seg inn i verdenstoppen i ishockey.

Avisen har delt ut prisen for årets idrettsbragd siden 1933. Zuccarello er den første lagidrettsutøveren som får den.

LES: - Jeg har alltid hatet individuelle priser

Vil heller vinne trofeer
- Man blir stolt, og det er fint å bli satt pris på. Jeg vet ikke om alle gutta bryr seg, men en slik pris må jeg jo dele med laget. Uten dem har man ingen sjanse til å vinne noe som helst. Egentlig er jeg ikke så veldig opptatt av individuelle priser. Det er trofeer vi lagspillere har lyst til å vinne, sier ishockeyproffen til avisen.

14 navn sto på lista over kandidater til årets pris. Juryen skal ha stoppet litt ekstra ved fire av dem: Therese Johaug, Alexander Kristoff, Rune Velta og Mats Zuccarello.

Til slutt falt valget på sistnevnte.

Prisdryss
Tidligere denne uken ga vi i Nettavisen Zucca prisen som «Årets sportsnavn 2015».

Nordmannen har flere ganger uttalt seg på en særdeles lite egoistisk måte, og det var intet unntak da han mottok prisen.

- Jeg har alltid hatet individuelle priser. Å prise én eller to når du ikke hadde vært noe uten laget ditt, det liker jeg egentlig ikke, men jeg synes det er hyggelig å få den. Og det er bra for norsk hockey at jeg får den. Jeg er veldig stolt over det, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

Han mener det er mange andre idrettsutøvere i Norge som kunne ha vunent prisen, samtidig innrømmer han at han setter pris på å bli satt pris på.

- Samtidig er ishockey en stor sport og det er stort å spille for New York Rangers, og jeg har jobbet veldig hardt for å komme dit jeg er i dag, så da er det jo hyggelig å bli verdsatt på denne måten, legger han til.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=XdYjJ058hXfkSsGaREdlewqvzMaeax19BH3KXBsxSe1qHwv6ZGyosz0Akwzh_bxYUYvxge7Fz5Bs-iiE-RnCo1MAr8_Tm4CM&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag