Problemet som irriterer landslagssjefen

IRRITERT: Roy Johansen er skuffet over at de norske gutta ikke skyter flere skudd.

IRRITERT: Roy Johansen er skuffet over at de norske gutta ikke skyter flere skudd. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

- Vi må gjøre mye mer av det, sier Roy Johansen.

04.05.15 10:10

OSTRAVA (Nettavisen): Etter det sure 2-1-tapet mot USA satt landslagssjef Roy Johansen igjen med en sur bismak i munnen.

- Vi må ta flere skudd og ha mer trafikk foran mål. Noen ganger i dag var det trafikk foran mål, men da skjøt vi ikke, sier en lettere frustrert Johansen til Nettavisen.

At Norge hadde gode muligheter til å få med seg poeng mot et godt amerikansk lag er det liten tvil om.

Rystet USA
I store perioder dominerte de norske hockeygutta mot USAs 15 NHL-stjerner.

23 skudd på mål hadde de norske gutta i løpet av kampen, og det er noe som er et irriterende lavt tall for landslagssjefen.

- Flere skudd er noe vi maser på hele tiden. Det er ikke alle som skyter like mye, men vi må få flere pucker inn på mål.

Norges eneste scoring mot amerikanerne kom etter at Ole-Kristian Tollefsen skjøt mot den amerikanske keeperen, Connor Hellebyck. Han måtte gi en retur, hvor Morten Ask var frempå og satte pucken i mål.

- Hvorfor gjorde vi ikke mer av det?

- Det er et godt spørsmål. Det første målet kommer ut av ingenting. Det er en retur. Vi må skyte mer, forklarer Johansen.

Irriterende feil
Johansen mener det ikke hjelper å trene på avslutninger for de norske gutta. Det er ikke det som vil gjøre at de scorer flere mål, hevder han.

- Det sitter i hodet at vi må fyre av mer og ta skudd når det er trafikk på mål. Hvis vi fyrer av, så spretter fort pucken inn, sier han engasjert.

Etter det bitre nederlaget sitter den rutinerte landslagssjefen igjen med en vond smak i munnen. Han vet godt at dette var et oppgjør hvor de norske gutta fort kunne kapret med seg alle poengene.

(Saken fortsetter under bildet)

SKUFFA Patrick Thoresen forteller at han er jævla sur etter Norges 2-1-tap mot USA. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Spesielt 1-1-målet, hvor Ask dytter pucken håpløst inn mot keeper Lars Haugen, før en amerikansk spiller fikk sette pucken i et åpent mål, irriterer landslagssjefen fryktelig.

- Ja, når du står der og ser det så føles det ut som et drittmål. Plutselig kommer det en amerikaner alene med Haugen, og så skulle Morten (Ask) dytte den tilbake til Haugen, og det var et unødvendig mål å få i mot seg.

- Hvor surt er tapet mot USA?

- Det er surt når du vet at når det telles opp til slutt, så hadde ett eller to poeng i dag vært gull verdt å ta med seg når status skal telles opp, sukker han.

- Jævla sur
Patrick Thoresen gjorde nok en god landskamp, og også han var mektig skuffet over at det ikke ble poeng for Norge.

Men han er litt glad for at de klarte å ryste stormakten USA.

- Det er derfor jeg sitter igjen med en sur smak i munnen, for jeg synes vi spiller minst like god som dem og skaper minst like mange gode sjanser, smiler Thoresen tappert til Nettavisen.

- Jeg er egentlig jævla sur for at vi ikke klarer å ta med oss noen poeng, avslutter han.

Søndag er det hviledag for de norske gutta, før de skal revansjere lørdagens sure nederlag med å knuse Finland mandag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.