RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Prosjekt barn» må vente for Bjørgen

FORTSATT PÅ TOPP: Marit Bjørgen vant søndagens 30 km fellestart langrenn i verdenscupen på ski i Holmenkollen. Og hun har ingen planer om å legge opp ennå.
FORTSATT PÅ TOPP: Marit Bjørgen vant søndagens 30 km fellestart langrenn i verdenscupen på ski i Holmenkollen. Og hun har ingen planer om å legge opp ennå. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Langrennsdronningen har åpnet for å satse helt til OL i 2018.

Det viser Marit Bjørgen ved å undertegne en fireårig sponsoravtale med en svensk klesleverandør.

Avtalen ble undertegnet og presentert av Bjørgen mandag formiddag. Dagbladet meldte først at 33-åringen blir klesleverandøren Crafts nye frontfigur i langrennssatsingen.

Etter tre gull i Sotsji-OL uttalte Bjørgen at hun vil gå langrenn på toppnivå i minst ett år til. Mandag gjentok hun at hun må være 100 prosent motivert dersom hun skal satse mot lekene i Pyeongchang om fire år.

– Jeg har skrevet en avtale for fire år. Jeg er åpen for å satse i fire år. Det avhenger av motivasjonen. Jeg vil ikke gjøre jobben 90 prosent, sa hun til Adresseavisen.

Under pressekonferansen i Oslo ble Bjørgen spurt om familieplanene. Hun ønsker seg barn, men vil vente til etter at konkurranseskiene er lagt på hylla.

- Det prosjektet blir nå skjøvet fire år fram i tid. Fred Børre (Lundberg, samboer) vet hvor mye det betyr for meg å satse på langrenn. Han vil at jeg skal holde på så lenge jeg har lyst. Jeg har en veldig snill samboer, så jeg får gjøre akkurat det jeg vil, sa hun.

Bjørgen kan krone en god sesong med sammenlagtseier i verdenscupen. Hun er 39 poeng bak Therese Johaug før den avsluttende helgen i svenske Falun.

- De største høydepunktene har vært de tre OL-gullene. Det har vært en av mine beste sesonger. Hvis jeg klarer å vinne verdenscupen i en sesong hvor jeg ikke fullførte Tour de Ski, så er det en bonus, sa hun mandag. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere