Psykologen har gjort Johaug enda bedre

MENTAL HJELP: Therese Johaug har jobbet med idrettspsykolog for å bli bedre denne sesongen.

MENTAL HJELP: Therese Johaug har jobbet med idrettspsykolog for å bli bedre denne sesongen. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

- De mentale forberedelsene har vært veldig viktig for min del, sier Johaug til Nettavisen.

22.11.14 15:35

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Therese Johaug kunne strekke armene i været da hun passerte målstreken etter 10-kilomteren på Beitostølen fredag.

Johaug vant rennet hele 24,7 sekunder foran Marit Bjørgen i et imponerende løp av 26-åringen.

Mye tyder på at gladjenta fra Dalsbygda har tatt ytterligere steg før denne vinteren, og etter fredagens løp avslørte hun noe av grunnen.

- De mentale forberedelsene har vært veldig viktig for min del. Jeg har jobbet veldig mye med det tekniske, og det å utvikle kraft på trening i både sommer og høst. Jeg kjente at jeg trengte å jobbe med det mentale for å få ut det i konkurransesammenheng. Det er veldig moro å se at det gir resultater, sier Johaug til Nettavisen.

26-åringen sier at samtalene med den idrettspsykolog Britt Tajet- Foxell har gått ut på å sette fokus på å ikke stresse.

- Det har gått på det at jeg må roe meg ned og stole på at det å ta seg tid på hvert skyv og tak faktisk er godt nok. Man trenger ikke heise skuldrene opp til ørene og øke frekvensen. Det er ikke da man går fort. Jeg synes jeg traff bra i dag og fikk igjen for hvert tak, sier Johaug.

FORNØYD: Egil Kristiansen synes Therese Johaug gikk fantastisk på ski fredag. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

- Viktig faktor
Landslagstrener Egil Kristiansen tror 26-åringens mentale forberedelser til sesongen har vært viktige.

- Jeg tror mentaltreningen er en viktig faktor for henne. Det er en liten brikke i det store hjulet som også må på plass om alt skal være hundre prosent, sier Kristiansen til Nettavisen.

- Det går mye på det å kunne klare å gjennomføre de tingene hun gjør på trening i et skirenn. Therese vil veldig mye og hun er kanskje den som mister litt hodet når hun får på seg et startnummer. Da kan det være at det blir full pinne uten at hun tenker så mye. Mentalt har fokuset på det antakelig vært den viktigste forberedelsen for Therese, forklarer landslagstreneren.

Kristiansen var strålende fornøyd med Johaugs løp fredag.

- Jeg synes Therese gikk fantastisk bra på ski i dag. Da var det vel fortjent at hun vant, sier Kristiansen.

Tar ikke av
Også Johaug var strålende fornøyd med å stå øverst på pallen, men tar på ingen måte av.

- Jeg vet at jeg har gått bra på Beitostølen før og i Kuusamo neste helg, kan resultatene være snudd på hodet. Jeg tar ikke av den grunn. Jeg er i form, og er der jeg skal være.

Lørdag skal jentene gå samme distanse på Beitostølen, men denne gangen i friteknikk.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.