*Nettavisen* Sport.

Rangers avhengig av Zuccas rekke

VIKTIGE: Det er liten tvil om at Derick Brassard, Rick Nash, Mats Zuccarello er svært viktige for New York Rangers. Foto: Mary Altaffer (Ap)

- De må prestere, sier Rangers-treneren.

NY RANGERS – PENGUINS 2-1:

Klikk på bildet for å forstørre.

NEW YORK (Nettavisen): Når New York Rangers skal prøve å vinne sin første Stanley Cup-triumf på 21 år hviler mye av ansvaret på skuldrene til Rick Nash, Derick Brassard og Mats Zuccarello.

Brassard og Zuccarello hadde en god sesong i fjor på tredjerekka, og har blitt flyttet opp på førsterekka i år. Nash hadde karrierebeste i antall mål denne sesongen, og skal bevise at han kan prestere like godt i sluttspill som i grunnspill.

Derfor var det uhyre viktig for trioen at de fikk uttelling allerede etter 28 sekunder i den første sluttspillkampen mot Pittsburgh Penguins.

-De var klare. Som alle andre lag på denne tiden av året trenger vi at våre beste spillere presterer, og det gjorde de, sier Rangers-trener Alain Vigneault.

Rekka var på isen for lagets andre mål i overtallspill, men klarte ikke å forhindre reduseringen til Pittsburgh. Derfor var ikke Zuccarello helt fornøyd med kampen.

-Vi spilte ikke vår beste kamp, men vi scorer et i power play og et til, så det er jo strålende det. Vi var ikke helt i rute, men vi spiller mot et bra lag, sier Zuccarello til Nettavisen.

Viktig
Brassard innrømmer ovenfor Nettavisen at de tre vet hvor viktig arbeidsoppgavene deres er med tanke på Rangers muligheter til å vinne Stanley Cup.

- Det var noe vi snakket om før kampen, at vi må spille bra for at laget vårt skal nå langt i sluttspillet. Denne kampen var en god start, sier Brassard til Nettavisen.

Ifølge nettsiden LeftWingLock var rekken med Brassard, Nash og Zuccarello den fjerde beste i NHL når det gjaldt å score mål i grunnspillet.

Brassard og spesielt Zuccarello liker seg bedre i rollen som playmaker enn måltyv, og kombinasjonen med Nash har vært et funn for Rangers.

Mot Penguins var det Brassard som ble målscorer, men han ga Nash mye ros for målet som kom på en retur fra superstjernens skudd fra langt hold.

-Jeg gir Nash mye av æren. Han skjøt ikke for å score, han skjøt for å få retur med vilje, sier Brassard.

Kjemi
Det var ikke gitt at rekka skulle finne seg til rette med en gang mot Penguins. Ikke bare var Nash borte fra trening med sykdom dagen før kampen, men både han og Zuccarello sto over flere av Rangers siste kamper i grunnspillet med skade.

Likevel var det ikke noe problem å finne kjemien, ifølge Zuccarello.

-Nei, det gikk bra. Det var ikke noe stress. Vi har spilt sammen lenge. Det var lett å komme i gang, sier Zuccarello til Nettavisen.

Rangers og Penguins spiller den neste kampen i sluttspillserien natt til søndag norsk tid. Deretter spilles det to kamper i Pittsburgh den 20. og 22. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.