Rangers-ikonet: - Et høydepunkt i karrieren

VANT: Henrik Lundqvist kunne juble for seier i nattens kamp. Her sammen med Mike Richter og Ed Giacomin.

VANT: Henrik Lundqvist kunne juble for seier i nattens kamp. Her sammen med Mike Richter og Ed Giacomin. Foto: Seth Wenig (Ap)

Rangers snudde kampen på «Kong Henriks» festdag.

25.03.14 08:12

NY RANGERS – PHOENIX COYOTES 4-3

NEW YORK (Nettavisen): Henrik Lundqvist kan takke to forsvarspillere for at de reddet festdagen hans.

Før nattens kamp mellom New York Rangers og Phoenix Coyotes, ble den svenske målvakten hyllet for å ha slått to klubbrekorder under helgens bortetur. Det ble markert med både gamle klubblegender og Lundqvists familie til stede.

De to tidligere innehaverne av rekordene, Mike Richter og Eddie Giacomin, var til stede for å gi svensken, som går under kallenavnet «Kong Henrik» blant fansen, en hjelm med tallet 302 på. Richters gamle rekord var 301 seirer.

Satt langt inne

I tillegg fikk den musikkinteresserte Lundqvist, som blant annet spiller i band med tennislegenden John McEnroe, en Les Paul-gitar. Alt dette mens Lundqvists foreldre, hans datter og hans kone sto ved hans side.

FIKK HJELM: Henrik Lundqvist fikk denne før kampen. Foto: Mathias Ask (Nettavisen)

- Dette var et høydepunkt i karrieren, sier Lundqvist.

Det så lenge ut til at det skulle gå mot tap for blåtrøyene fra New York, men sent i tredje periode utlignet Dan Girardi til 3-3.

I spilleforlengelsen hadde Rangers overtaket fra start og tok en fortjent 4-3-seier etter scoring av Ryan McDonagh.

- Det var deilig at han fikk en seier i den kampen her. Det var ham verdig. Det satt langt inne, men vi jobber knallhardt hele laget, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

- Best i NHL

På de siste ni kampene har Lundqvist hatt en redningsprosent på 93,8, sluppet inn kun 1,78 mål i gjennomsnitt og holdt nullen to ganger. Han vartet opp med storspill i nøkkelkampene mot New Jersey Devils og Columbus Blue Jackets, som ga laget litt pusterom i sluttspillkampen.

Når det gjelder hvor Lundqvist skal rangeres blant sine NHL-kolleger, er ikke lagkamerat Carl Hagelin i tvil om landsmannens posisjon.

- Jeg mener han er den beste. Det er veldig gøy å spille med en som ham. Det var fint at han fikk en seier på den store dagen og med foreldrene på tribunen, fortsetter han, sier Hagelin til Nettavisen.

Hagelin hadde også mamma på tribunen og noterte seg for to målgivende pasninger. Han legger ikke skjul på at det å ha foreldre på plass for å se kampen, gir mer motivasjon.

- Det blir noe ekstra og man får mer energi når foreldrene sitter på tribunen, sier Hagelin til Nettavisen.

HTML EMBED

(Høydepunkter med tillatelse fra Viasat og Viaplay.no)

Lå under 0-2

Phoenix tok ledelsen 1-0 etter 4,40 minutter i første periode ved Oliver Ekman-Larsson. Fire minutter senere økte Jeff Halpern ledelsen til 2-0.

I andre periode slo Rangers tilbake. Først ved Brad Richards etter 6,10 minutter og så ved Derick Brassard etter 10,53 minutter. Med 3,09 igjen av perioden tok Phoenix en ny ledelse. Denne gangen ved Kyle Chipchura.

16,32 minutter ut i tredje periode utlignet Dan Girardi til 3-3 og sørget for spilleforlengelse. 1,56 minutter ut i forlengelsen scoret Ryan McDonagh seiersmålet for Rangers.

Mats Zuccarello Aasen noterte seg for én assist.

Denne seieren løftet New York Rangers til andreplass i Metropolitan Division, hvor de tre beste går videre til sluttspill sammen med de tre beste i Atlantic Division. I tillegg går de to beste av de resterende lagene i disse to divisjonene også til sluttspillet.

Rangers er bare fem poeng foran Washington Capitals, og seks foran Columbus Blue Jackets, som er de to nærmeste lagene utenfor sluttspillplass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.