*Nettavisen* Sport.

Rangers må stoppe stjernegalleri

VIDERE I SLUTSSPILLET: I neste runde møter New York Rangers stjernegalleriet til Pittsburgh Penguins. Foto: Frank Franklin Ii (Ap / NTB scanpix)

Mats Zuccarello og Rangers får en formidabel oppgave i neste runde.

01.05.14 12:21

NY RANGERS – PHILADELPHIA 2-1 (4-3 i kamper)

NEW YORK (Nettavisen): New York Rangers får ikke mange dagene på å nyte seieren over Philadelphia Flyers. Allerede natt til lørdag skal blåtrøyene i aksjon igjen mot Pittsburgh Penguins.

Dermed blir det et nytt rivaloppgjør for Rangers. En av spillerne som garantert kommer til å stå i sentrum er Sidney Crosby, årets poengkonge i NHL og av mange regnet som verdens beste spiller. Men Mats Zuccarello sier Rangers også må kunne stoppe resten av Penguins’ stjernegalleri.

-De har ikke bare Crosby, de har Malkin og flere gode spillere. Det er et tøft lag vi møter. Vi må ha litt flyt og det gjelder å gjøre en knallhard jobb så får vi se hvordan det går, sier Zuccarello til Nettavisen.

Hvile
Pittsburgh avgjorde sin sluttspillserie mot Columbus Blue Jackets natt til tirsdag, noe som betyr at Penguins har kunnet slappe av mens Rangers har spilt to tøffe kamper mot Philadelphia Flyers.

Likevel vil ikke Zuccarello innrømme at Penguins vil dra en stor fordel av å slippe unna med to dagers ekstra hvile.

-Nei, det vet jeg ikke. Det tenker jeg ikke på nå. Vi får et par dager på å restituere oss og trene så det skal nok bli bra, sier Zuccarello til Nettavisen.

Hjemmebanefordel
Mot Philadelphia Flyers fikk Rangers spille fire kamper på hjemmebane inkludert den avgjørende syvende sluttspillkampen. Den fordelen får de ikke mot Penguins som er seedet høyere enn blåtrøyene.

Det er en vanskelig, men overkommelig situasjon sier Zuccarello.

-Alle vil jo ha hjemmebane, men nå er det sånn at de har den så da får vi bare gjøre det beste ut av det, sier Zuccarello til Nettavisen.

Verre er det med overtallspillet til Rangers. New York-laget har ikke scoret på de siste 21 mulighetene i overtall, noe som kan koste dem dyrt hvis de ikke finner tilbake formen mot Pittsburgh.

-Vi får trene mer. Det er ikke noe vi tenker på nå som vi er videre, sier Zuccarello til Nettavisen etter kampen mot Philadelphia.

Jevnt
Rangers og Penguins har spilt jevnt med hverandre i de fire oppgjørene mellom dem i årets sesong. Det har endt med to seiere til hvert av lagene, hvorav Pittsburghs ene seier var etter spilleforlengelse.

I tillegg kom et av sesongens høydepunkter for Rangers i nettopp en av kampene mot Penguins. Etter en svak sesongstart viste New York styrketegn ved å slå Penguins 5-1 i november.

Zuccarello hever derimot at det som har skjedd i grunnspillet går i glemmeboken når sluttspillet starter.

-Nå er det sluttspill og det er noe helt annet. Det går ikke an å sammenligne, sier Zuccarello til Nettavisen.

Statistikken er heller ikke på Rangers sin side. Disse to lagene har møtt hverandre i sluttspillet fire ganger, og Penguins har vunnet alle gangene.

De to første sluttspillkampene mellom Pittsburgh Penguins og New York Rangers spilles natt til lørdag og mandag. Deretter følger to kamper i New York natt til tirsdag og torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.