*Nettavisen* Sport.

Rangers-manager om Zucca: - Jeg liker alt ved ham

NY KONTRAKT: Mats Zuccarello blir i New York Rangers i fire nye år. Foto: Pontus Höök (NTB scanpix)

Glen Sather bekrefter at Zuccarello blir i New York.

03.03.15 00:11

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello blir i New York Rangers de neste fire årene. Det bekreftet New York Rangers manager Glen Sather på en pressekonferanse mandag lokal tid.

- Vi tok hverandre i hånda på det i går, sa Sather på en pressekonferanse på Madison Square Garden.

Sather har alltid vært en stor fan av Zuccarello, og var helt tydelig glad for at han hadde fått signert nordmannen til en ny kontrakt.

- Jeg liker alt ved ham. Holdningen hans, han jobber hardt, måten han spiller på og kjemien han har med laget. Han har vært en fantastisk spiller for oss, sier Sather.

Ros fra treneren
Hovedtrener Alain Vigneault fortalte tidligere denne sesongen at han hadde bedt Sather om å gi Zuccarello en ny kontrakt. Han mener Norges eneste NHL-spiller kommer til å bli enda bedre i årene som kommer.

- Jeg er glad for at alt kom til sin rett. Han er en ung spiller som bare er i sine første fulle sesonger i NHL. Han har konkurranseinstinkt. Han har gode ferdigheter, og jeg tror han bare kommer til å bli bedre. Jeg er veldig glad for at vi fikk signert ham for de neste fire årene, sier Vigneault.

Etter lange kontraktsforhandlinger kom partene endelig til enighet. Zuccarello bestemte seg for at muligheten til å spille i Rangers de neste fire årene var viktigere enn å søke lykken til sommeren.

Tilbudet han godtok fra Rangers ryktes å være på 4.5 millioner dollar i året. Det er langt mindre enn det han kunne fått fra andre klubber i NHL til sommeren.

Byttehandel
Lørdag morgen så det ut som om Rangers ville kvitte seg med Zuccarello fordi partene sto langt unna hverandre i forhandlingene.

Sather har vist før at han ikke er redd for å bytte bort populære spillere i stedet for å la dem gå vederlagsfritt etter sesongen. I fjor byttet han bort lagkaptein Ryan Callahan mot Martin St. Louis da Rangers og Callahan ikke ble enige.

Sather bekreftet at han hadde gjort resten av NHL oppmerksomme på at Rangers var villige til å høre på tilbud på Zuccarello.

- Jeg gjorde det klart at han var på markedet. Om jeg faktisk ville byttet ham eller ikke er en annen historie, sier Sather.

I stedet var det Anthony Duclair, John Moore og Lee Stempniak som ble byttet bort fra New York-laget. Da Arizona Coyotes godtok å betale seg halve lønna til Keith Yandle ga det Rangers nok rom under lønnstaket til å signere Zuccarello.

New York-laget spiller mot Nashville Predators i natt. Med seier kan laget innta førsteplassen i Metropolitan Division foran erkerivalen New York Islanders.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.