*Nettavisen* Sport.

Rasende Johaug: - Dette er livsfarlig!

LIVSFARLIG: Therese Johaug fikk en ubehagelig opplevelse under Toppidrettsveka.

LIVSFARLIG: Therese Johaug fikk en ubehagelig opplevelse under Toppidrettsveka. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Arrangøren beklager.

21.08.15 17:54

Therese Johaug raser mot arrangørene av Toppidrettsveka som fredag ble gjennomført på Knyken i Orkdal.

Etter at hun passerte målgang i skiathlonet sammen med Heidi Weng, braste de to jentene nemlig inn i et gjerde som var satt opp i målområdet.

- Dette er livsfarlig, utbrøt en redd Johaug ifølge Adressa.

Ingen av dem skal ha skadet seg i hendelsen, men var likevel kraftig opprørt etterpå.

- Du så livredd ut? spør Adressa.

- Når du kommer i hundreoghelvete inn mot mål og det står et gjerde der... Du ser her hva som skjer når man faller, sier Johaug og viser avisen et blåmerke.

Håvard Sagli fra arrangøren legger seg flat.

- Farten over målstreken ble mye større enn vi trodde. Løperne skjøt fart over kulen her. Til herrefeltet har vi åpnet opp, så de har bortimot hundre meter inkludert gress for å få ned farten, sier Sagli til Adresseavisen.

Heidi Weng og Calle Halfvarsson var raskest på 15 kilometer skiathlon under annen dag av Toppidrettsveka fredag.

I kvinneklassen dro Kathrine Harsem mye i den klassiske delen, og hun ledet ut fra skibyttet. I skøytedelen tapte hun raskt terreng til Heidi Weng og Therese Johaug. Det var bare så vidt at Weng holdt følge med Johaug da sistnevnte dro til mot slutten, men hun hengte seg på og var best i spurten. Det skilte bare to tideler mellom de to. Harsem på 3.-plass endte til slutt 40.4 sekunder bak.

– Det ble en fin fight. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle slå Therese i dag. Therese fikk tidlig luke, men Kathrine Harsem og jeg klarte å tette luka. På slutten av skøytedelen kjørte Therese hardt, og jeg er fornøyd med at jeg klarte å holde distansen ut, sa Weng.

– I dag fikk jeg en kjempeøkt. Heidi ble for sterk på slutten. Det var kjempeartig å gå her med så mye folk og så bra stemning, sa Johaug.

I klassen for menn var Petter Northug i tet med én runde igjen til mål, men han ble sliten etter at spesielt torsdagens motbakkemester, Didrik Tønseth, hadde kjørt hardt i Knyken-løypene.

I spurten viste svenske Calle Halfvarsson seg som den raskeste, og han snek seg så vidt foran Eirik Brandsdal i mål. Simen Østensen tok 3.-plassen. Petter Northug endte på 9.-plass og var 5,4 sekunder bak vinneren.

– Dette var en skikkelig artig seier. Jeg trodde ikke at jeg kunne være med å kjempe om seieren i dag rett før mål, men rett før oppløpet skjønte jeg at det kom til å stå mellom Eirik og meg. Selvfølgelig fryktet jeg spurtegenskapene til Eirik, og det var fantastisk moro å slå ham, sa Halfvarsson.

– Det går skikkelig bra om dagen. I dag får jeg lønn for treningsinnsatsen som jeg har lagt ned. Det er egentlig ikke greit å tape en spurt, men jeg er utrolig fornøyd med gjennomføringen av løpet, sa Brandsdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.