*Nettavisen* Sport.

Rekord-rekken brutt: - Vi var ikke klare

SCORET: Patrick Thoresen scoret for SKA St. Petersburg fredag. Foto: Imago/geisser (AllOverPress)

Patrick Thoresen scoret - men laget røk på sesongens første tap.

03.10.14 23:07

SKA ST. PETERSBURG - ATLANT 3-4:

Patrick Thoresens SKA St. Petersburg har hatt en prikkfri sesongstart.

På sine tolv første kamper denne sesongen, var laget ubeseiret, og sto med seiere i alle sine matcher.

Thoresen hadde før fredagens kamp plukket elleve målpoeng på de første tolv kampene.

Aldri tidligere har et lag i KHL åpnet sesongen med så mange strake seiere, og hjemmefansen hadde stor tro på at seiersrekken ville forlenges hjemme mot Atlant.

Men slik gikk det ikke. Thoresen og superstjernen Ilja Kovaltsjuks lag røk på et meget overraskende tap, og dermed ble den sterke seiersrekken brutt.

Ny rekord
Selve seiersrekken er ikke noe Thoresen har fokusert mye på, men han erkjenner at det har ligget litt i bakhodet.

- Ja, det er klart det. Tolv seiere på rad, det lå i bakhodet, det. Men det er klart at når matchen starter, så er alt det der glemt. Da er fokuset på matchen og å fortsette med seiere, forteller Thoresen til Nettavisen.

Fredag noterte nordmannen seg for én scoring i tapet mot Atlant, og han er ikke fornøyd med lagets innsats.

- I dag var vi ikke klare fra start. Vi var rett og slett på hæla fra start av. Det var ikke bra nok av oss, men vi kom oss i tredjeperioden.

Greit fornøyd
SKA lå under 3-0 før sisteperioden, og fikk en mye vanskeligere oppgave da Atlant gikk opp til 4-0 kun sekunder inn i perioden.

- Vi har hentet inn 3-0 tidligere denne sesongen, men i dag var vi ikke gode nok til det. Vi kom ikke opp på den standarden vi pleier å være på. Vi gjorde mange rare feil. Men samtidig skal vi gi Atlant mye ros. De er sultne som faen og jobber ræva av seg. Vi får ingenting gratis, og de ville det mye mer enn oss i dag, forteller Thoresen.

Nordmannen står etter fredagens kamp med tolv poeng på de første 13 kampene, og det er noe han selv er greit fornøyd med.

- Det har gått greit for meg. Rekka vår har spilt ganske bra. Vi har hatt mye stang ut, men har produsert mange sjanser. Så vi kunne vært enda bedre på å score flere mål. Men, ja, vi har vært greit fornøyde med det vi har prestert. Men vi har fortsatt mye å gå på, og det er en deilig følelse at vi vet vi kan bli bedre, avslutter Thoresen.

Sjokkstart
Atlant, som lå på nest sisteplass i den vestre divisjonen før fredagens kamp, vant til slutt 4-3.

Bortelaget åpnet klart best, og tok ledelsen allerede etter 34 sekunders spill, etter at Artyom Chernov sendte gjestene opp i føringen.

I midtperioden klarte ikke vertene å slå tilbake, og det var i stedet Atlant som scoret to ganger.

Først doblet Mikail Glukhov ledelsen etter drøye ti minutter av midtperioden, før Nikita Soshnikov økte til 3-0 drøye fem minutter senere.

Vertene ønsket å slå raskt tilbake i sisteperioden, men nok en gang sjokkerte Atlant.

Maxim Potapov økte til 4-0, allerede 24 sekunder inn i den tredje perioden.

Sluttspurt
To minutter senere reduserte Dmitry Yudin for vertene, før Kovaltsjuk sørget for at SKA St. Petersburg kun var to minutter bak, med 17 minutter igjen på klokka.

Med rett i underkant av ti miutter igjen på klokka, scoret Thoresen sitt sjette mål for sesongen, men det hjalp ikke for hjemmelaget.

Med syv minutter igjen av kampen pådro nordmannen seg en utvisning, noe som gjorde jobben for vertene enda vanskeligere.

Flere scoringer ble det ikke, til tross for et massivt SKA-press mot slutten, og dermed gikk de på sesongens første tap.

SKA St. Petersburg leder fortsatt den venstre avdelingen i KHL, med tre poeng ned til CSKA Moskva.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag