*Nettavisen* Sport.

Remen Evensen provosert da pallplassen glapp for Stjernen

TUNGE FORHOLD: Andreas Stjernen fikk elendige vindforhold i den andre omgangen og nådde ikke opp til pallen i sammendraget. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Ryoyu Kobayashi tok den første japanske sammenlagtseieren i hoppuka på over 20 år da pallplassen glapp for Andreas Stjernen.

06.01.19 19:10

Andreas Stjernen var med i kampen om en pallplass i hoppuka sammenlagt, men elendige vindforhold og svak hopping ødela for nordmannen i Bischofshofen.

Stjernen landet på 120 meter i andre omgang og endte til slutt på en skuffende 24. plass i det avsluttende rennet. Det holdt til sjuendeplass i sammendraget.

Japanske Ryoyu Kobayashi tok sin fjerde strake seier i hoppuka og vant dermed også suverent i sammendraget.

Østerrikske Stefan Kraft ble nummer to i det avsluttende rennet, mens Stephan Leyhe fra Tyskland ble nummer tre. Halvor Egner Granerud ble beste nordmann i Bischofshofen, med sin sjetteplass.

Klikk på bildet for å forstørre.

VANT: Japanske Ryoyu Kobayashi vant hoppuka sammenlagt. Foto: Barbara Gindl (AFP)

- Blir ordentlig provosert

NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen er kritisk til at Stjernen ikke ble holdt igjen på bommen i andre omgang.

- Hadde Andreas hoppet dårlig i dag, skulle jeg tatt det som en mann og sagt at det gikk ikke, men han har altså 13,3 plusspoeng i vindkompensasjon. Det er blant de desidert dårligste og verste forholdene jeg har sett konkurransen. Det kommer akkurat når han setter utfor. Da kjenner jeg at jeg blir ordentlig provosert, sa Remen Evensen underveis i sendingen på NRK.

Remen Evensen rettet krass kritikk mot arrangøren da Simon Amman som neste mann fikk hoppe under langt bedre forhold.

- Når det rett og slett står om en pallplass i hoppuka sammenlagt, ja det kan hende det var akkurat innenfor korridoren, men man må prøve å få det så likt som mulig og holde ham igjen, så han i alle fall har en sjanse til å hoppe ned bakken. Hadde de ventet i ett minutt, kunne de kjempet under like forhold, sa Remen Evensen.

Klikk på bildet for å forstørre.

KRITISK: Johan Remen Evensen var kritisk til arrangøren etter Andreas Stjernens nedtur i hoppuka. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Stjernen: - Veldig skuffet

Andreas Stjernen sier til NRK at han gjerne skulle blitt holdt igjen lenger på bommen.

- I ettertid tenker jeg at de gjerne skulle gjort det. Jeg har opplevd det før og. Det er innenfor korridor sikkert, så da må de slippe. Jeg er veldig skuffet, men det er ikke så mye som skulle vært annerledes for at det skulle vært veldig bra.

I sammendraget var det lite å gjøre med japanske Ryoyu Kobayashi. Japaneren vant alle de fire rennene og tok en suveren seier totalt.

22-åringen sikret dermed den første japanske sammenlagtseieren i hoppuka siden Kazuyoshi Funaki vant i 1997-1998.

Klikk på bildet for å forstørre.

SAMMENDRAGET: Slik ble stillingen i hoppuka sammenlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag