Riiber vant sesongens første kombinertgull

NM-GULL: Jarl Magnus Riiber tok NM-gull i kombinert på lørdag, bare 18 år gammel.

NM-GULL: Jarl Magnus Riiber tok NM-gull i kombinert på lørdag, bare 18 år gammel. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Jeg lurer på om jeg har fått en litt for bra start på vinteren.

Jarl Magnus Riiber fra Oslo var helt suveren da han gikk til topps og sikret sesongens første NM-gull på ski i kombinertrennet på Beitostølen lørdag.

18-åringen blir regnet for å være et av de største kombinerttalentene Norge har fostret på mange, mange år. Han la grunnlaget for seieren etter flott hopping i Midtstubakken torsdag, og unggutten holdt hodet kaldt gjennom langrennet.

Etter ti kilometeren på det tunge føret på Beitostølen gikk han inn til 27.18,3 og var 14,4 sekunder foran Håvard Klemetsen i mål. Veteranen fra Kautokeino gikk sterkt mot slutten og ristet alle utfordrerne av seg i kampen om sølvmedaljen.

- Dette var tungt, men jeg åpnet kontrollert og holdt litt igjen i nysnøen på den første runden, sa Riiber til NRK. Han la til at han ikke hadde ventet å gå helt til topps.

- For bra start?

Jarl Magne Riiber var aldri skikkelig truet på Beitostølen. Han holdt konkurrentene på god armlengdes avstand gjennom hele løpet. Mot slutten overbeviste han med å kjøre i dobbeltdans opp den siste bakken.

- Nå lurer jeg litt på om jeg har fått en litt for bra start på denne vinteren, sa han til NRK like etter målgang på langrennet. Han la til at han hopper bra, og at det var hoppingen som var grunnlaget for den flotte seieren.

Håvard Klemetsen tok, som nevnt, sølvet, mens bronsen gikk til Magnus Krog. Han var 27,3 sekunder bak vinneren. Krog truet i en periode Klemetsen, men veteranen ble for sterk mot slutten.

- Dette var tungt for en gammel kropp, men det kjentes ganske greit. Derfor har jeg tro på at det kan gå bra når vi kommer i gang med verdenscupen, mente Klemetsen. Han var fornøyd med torsdagens hopping.

Moro

Ekspertene skryter voldsomt av Riiber, og unggutten selv setter pris på det.

- Jo, det er klart det er moro og motiverende å bli kalt et kjempetalent, sa unggutten, som er kommet som en rakett inn i norsk kombinertsport.

Han kan gjøre seg klar til verdenscup i Finland om 14 dager, men forhåpninger om verdenscuptriumfer har han ikke ennå.

- Nei, jeg har foreløpig ikke satt meg mål om å kunne vinne verdenscuprenn. Jeg vil nok være fornøyd med plasseringer blant de ti beste. Skulle det bli noe annet og bedre, får jeg ta det som bonus, sa 18-åringen til NRK.

Magnus Krog måtte innse at sølvmedaljen gikk til Håvard Klemetsen, selv om han «ga jernet» på sisterunden.

- Jeg kan ikke si annet enn at medalje er bra her. Jeg er fornøyd med det, sa Magnus Krog. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.