Se Johanssons utrolige rekordhopp over. Video med tillatelse fra NRK.

VIKERSUND / GRENSEN (Nettavisen): Robert Johansson satte ny verdensrekord i Vikersund med 252 meter i det som ble en historisk norsk skiflygingsdag i Vikersund.

Sett med norske øyne, var eneste lille skår i gleden at Johansson ikke fikk beholde rekorden særlig lenge. Bare noen minutter etter hoppet Østerrikes Stefan Kraft enda litt lengre med 253,5 meter.


Se Kraft knuse Johanssons verdensrekord i videovinduet over. Video med tillatelse fra NRK.

Les også: Historisk norsk seier i Vikersund

De utrolige svevene skjedde under lagkonkurransen i Raw Air-turneringen.

Lillehammer-karen Johansson fikk perfekte forhold å fly på og landet en halv meter lenger ned i bakken enn Anders Fannemels tidligere bestenotering fra 2015.

Nettavisen fikk snakket med Johansson etter at Kraft overgikk hoppet hans mot slutten av den første hoppomgangen.

26-åringen tror det er mulig å slå Kraft igjen før hopperne skal ut i bakken for siste gang lørdag.

- Jeg har ganske dårlig stemme nå. Jeg har vært ute og prøvd å få i gang beina igjen nå. Det kjennes greit ut.

- Var det kjipt at rekorden røk igjen?

- Jeg har i alle fall hatt den. Det går an å ta den igjen, sier Johansson til Nettavisen.

Skalv under TV-intervju

Oppdrften i bakken var veldig merkbar da utøveren fra Søre Ål tok sats på hoppkanten. Overfor NRK prøvde Johansson å beskrive hoppet sitt da han fikk se reprisen.

- Jeg hadde bestemt meg for å få kobla skikkelig på underlaget. Det var veldig rolig over kulen, så kom det bare et smell. Da måtte jeg bare henge på, fortalte han til NRK.

- Jeg hadde allerede mye adrenalin i kroppen allerede i lufta der. Jeg brukte vel alt, og litt til, på ikke å tryne. Jeg hadde fokus på 250-streken. Det er helt sykt, fortsatte han med skjelvende stemme.

- Det kjentes flatt ut, tilføyde en smilende Johansson.

Jevnt til siste hopp

Norge ledet lagkonkurransen etter fire av åtte hopp, men var bare halvpoenget foran Polen på andreplassen.

I tillegg til Johansson, hoppet Daniel-André Tande, Johann André Forfang og Andreas Stjernen hoppet i konkurransen for Norge.

Østerrike og Slovenia var fortsatt også med i kampen om seieren med 40-50 poeng opp til den norske kvartetten.

Robert Johansson fulgte opp monsterhoppet i første omgang med å lande på 238 meter i finalen. Det gjorde han med betydelig vanskeligere vindforhold i bakken.

Da også Johann André Forfang og Andreas Stjernen leverte lignende lengder, henholdsvis 234 meter og 242 meter, kapret Norge en trygg seier til slutt.

På grunn av vanskelige vindforhold ble lagkonkurransen stanset etter ni hopp tidligere på ettermiddagen. Resultatene ble da strøket og konkurransen startet på nytt.