RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Innsbruck, Østerrike 1984-01: ROGER RUUD under et hopprenn i Innsbruck 2. januar 1984. Nervøs - biter negler. (Mangler øvrig tekst.) Foto: Inge Gjellesvik / NTB / SCANPIX
Innsbruck, Østerrike 1984-01: ROGER RUUD under et hopprenn i Innsbruck 2. januar 1984. Nervøs - biter negler. (Mangler øvrig tekst.) Foto: Inge Gjellesvik / NTB / SCANPIX Foto: Inge Gjellesvik (NTB scanpix)

Roger Ruud mistet alt i julebrann

Sist oppdatert:
Roger Ruud opplevde manges mareritt da huset hans brant ned lille julaften. Jeg har mistet alt, sier hopplegenden.

Ruud kom hjem etter å ha hentet en bil han hadde kjøpt lille julaften, skriver VG. Trøtt satte han seg i sofaen på ettermiddagen.

- Jeg må ha duppet av. Plutselig ulte alarmen. Jeg skjønte ikke hva som foregikk. Men etter hvert gikk det opp for meg at det brant. Og det kraftig, forteller han. Via en bakdør på badet kom han seg ut av det brennende huset. Ute på gårdsplassen bestemte han seg for å prøve å redde ut de viktigste tingene, men varmen og røyken gjorde det umulig.

- Jeg ble stående og se hele livet brenne ned. Jeg har mistet alt. Jeg har ingenting, bare det jeg står og går i. Alt er borte, både mine og ungenes ting, sier Ruud til avisen. Han merker fortsatt at han fikk i seg en del røyk, men er glad han har livet i behold.

Selv invitasjonen til hoppuka, som har kommet hvert år siden han vant nyttårshopprennet i 1982, ble flammenes rov.

- Invitasjonen har brent opp. Men den står vel fortsatt ved lag, sier han.

Politiet etterforsker brannen, men har foreløpig ikke konkludert med hvordan den startet.

Julen er ofte høysesong for branner, og i snitt mister ni eller ti personer livet i brann i årets siste måned. Både lille julaften og første juledag gikk liv tapt i boligbranner- Minst 31 personer har omkommet i branner hittil i år. (©NTB).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere