RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Romøren legger opp

TAKKER FOR SEG: Bjørn Einar Romøren melder på Instagram at han legger hoppskiene på hylla.
TAKKER FOR SEG: Bjørn Einar Romøren melder på Instagram at han legger hoppskiene på hylla. Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Bjørn Einar Romøren takker for seg.

Bjørn Einar Romøren melder på Instragram at han legger opp. 

"Takk til alle som har bidratt til en super periode av livet mitt. Trenere, utøvere og støtteapparat. Tusen takk til mine sponsorer Harila, Ic,a Hagl Øfs, Tteamica og teamet mitt Kollenhopp. Nå har jeg plantet skiene i Planica for siste gang og starter en ny epoke av livet med min kjære. Fra tirsdag av bytter jeg ut toppern med Old Wood Norge og en ny del av livet starter! Takk for meg!", lyder meldingen til nordmannen.

Beskjeden ble lagt ut rett etter at sesongens siste verdenscuprenn i Planica, som ble vunnet av hjemmefavoritten Peter Prevc, var avsluttet.

Anders Bardal ble beste nordmann med en tredjeplass. Romøren ble selv nummer 16.

Slitt med ryggen
Hosle-hopperen har de siste årene slitt med ryggen, og har stått utenfor landslaget denne sesongen.

Men Romøren gav ikke opp av den grunn, og med hjelp fra Kollenhopp kjempet han seg til en plass på skiflygingslaget til VM i Harrachov.

Hans oppløftende form gav han også muligheten til å avslutte karrieren med verdenscuphopping i Planica denne helgen.

Fristet av 250 meter
Det var til Nettavisen at Romøren først avslørte at han kom til å legge opp etter denne sesongen, men de siste månedene har han virket noe mer usikker. 

Forrige uke fortalte han at det fristet å prøve seg i den ombygde skiflygingsbakken i Planica neste sesong.

- Det er klart at det frister. Det er ingenting å lure på. Det har hele tiden vært et veldig stort mål. Jeg har hele tiden gledet meg til at den bakken skulle være klar og det å få muligheten til å sette personlig rekord og kanskje få til noen svev ned mot 250 meter, sa Romøren.

Men nå har han altså bestemt seg for at han har tatt sitt siste hopp i Slovenia.

239 meter
Hosle-hopperen vil bli best husket for verdensrekorden han satte i nettopp Planica i 2005 på 239 meter. Rekorden sto i nesten seks år, før landsmann Johan Remen Evensen satte ny rekord i Vikersund.

Hosle-hopperen har også stått øverst på pallen til sammen åtte ganger i verdenscupen. Han har også bronse i laghopp fra Torino-OL, samt to VM-gull i laghopping i skiflyging.

Romøren var også på laget som tok sølv i VM i Holmenkollen i 2011. 

Det store intervjuet
Nettavisen møtte Romøren i forbindelse med Det store intervjuet før vinterens sesong, hvor han blant annet snakket om oppturer og nedturer i karrieren. Les intervjuet her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere