Rørt Steira stormet rett i armene på mor og far

MEDALJEKLEMMEN: Kristin Størmer Steira stormer rett i armene til foreldrene etter hennes første individuelle OL-medalje. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix / Egil Sande (Nettavisen)

MEDALJEKLEMMEN: Kristin Størmer Steira stormer rett i armene til foreldrene etter hennes første individuelle OL-medalje. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix / Egil Sande (Nettavisen)

- Det er vanvittig stort.

22.02.14 13:44

SOTSJI (Nettavisen): Kristin Størmer Steira (32) gikk lørdag inn til sin første individuelle OL-medalje, i det som kan være hennes siste OL-renn noensinne.

Det sier seg selv at det ble et følelsesladet øyeblikk for den 32 år gamle langrennsløperen fra Mo i Rana.

Bamseklem
Etter rennet ventet en stolt mor Anne Størmer Steira og far Kjell Arne Steira med åpne armer, og en rørt Kristin løp rett bort og ga foreldrene en skikkelig bamseklem.

- Jeg tror dette betyr utrolig mye for henne. Hun har ikke hatt en individuell medalje fra et OL, og nå lyktes hun i det som sannsynligvis er henne siste OL, sier en rørt far Kjell Arne Steira til Nettavisen.

Da bronsejenta snakket med Nettavisen etter rennet, var det mange følelser som gikk gjennom hodet. Hun gleder seg over å ha delt opplevelsen sammen med gullvinner Marit Bjørgen og sølvvinner Therese Johaug.

- Da jeg gikk de siste 500 meterne og skjønte at dette ble medalje, sammen med to gode venninner som sto i målområdet og jublet, ja, jeg trenger kanskje ikke si noe mer, forteller en lykkelig Steira til Nettavisen etter rennet.

- Vanvittig stort
Bronseløpet oppsummerer hun slik:

- Jeg ble veldig glad for at rykket (til Johaug og Bjørgen) ikke kom 10 kilometer før mål, slik at jeg måtte ha gått en mil alene. Jeg gjorde mitt beste, gikk med det jeg hadde og er veldig, veldig fornøyd, sier hun.

- Hvordan er det å endelig lykkes i et OL?

- Det er vanskelig å beskrive det. Jeg våget ikke å tro på det, men å kunne avslutte mitt tredje OL med medalje, det er vanvittig stort, sier Steira.

- Kanskje dette inspirerer henne til å satse videre, tror pappa Kjell Arne Steira.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MOR OG FAR: Mor Anne Størmer Steira og far Kjell Arne Steira var stolte foreldre etter datterens bronseløp. Foto: Egil Sande (Nettavisen)


- Artigste jeg vet om
Størmer Steira har nemlig gitt utrykk for at dette kan være hennes siste mesterskap som skiløper på toppnivå.

- Jeg har ikke bestemt meg. Dette er fortsatt det artigste jeg vet om, og jeg satser på at det blir noen flere skirenn, sier en kryptisk Steira.

Sølvvinner Therese Johaug er glad på lagvenninnens vegne.

- Den jeg unnet mest en medalje i dag, er Kristin. Hun hadde ikke en individuell medalje siden 2009, og har stort sett tatt fjerdeplasser. Det er så fortjent at hun fikk bronse i dag, og jeg vet at hun har jobbet hardt for å klare det, sier Johaug til Nettavisen.

- Utrolig fortjent
Landslagstrener Egil Kristiansen var en svært rørt mann etter trippel norsk på tremila. Han er veldig glad på Størmer Steiras vegne etter den etterlengtede medaljen.

- Det er så utrolig fortjent at jeg ikke får sagt det. Hun har jobbet hardt for dette i mange år, så det å få en individuell medalje i et OL er stort. Det er en av de tingene som rører meg mest, sier Kristiansen.

Steira har fra før tatt sølv- og bronsemedaljer i VM, samt et stafettgull fra OL i Vancouver i 2010.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag