Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røthe slo til igjen - sikret seieren på Beitostølen

IMPONERER: Sjur Røthe tok seieren på Beitostølen.
IMPONERER: Sjur Røthe tok seieren på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Dobbelt norsk på Beitostølen.

Det ble en flott norsk dag for de norske gutta i Beitostølen, og på 30km fristil var det Sjur Røthe som tok innervingen på alle motstanderne i løypa.

Han klokket inn på tiden 1.09.53.5 hvilket var 35 sekunder foran Martin Johnsrud Sundby på andreplass.

Røthe startet en del senere enn blant andre Martin Johnsrud Sundby, Jevjenij Belov og Dario Cologna. Uansett fulgte han opp med en ny imponerende bragd på Beitostølen.

- Han er fantastisk i snørværet der ute, nok en gang, sa NRK-kommentator Jann Post da Røthe ledet etter 21 kilometer.

Selv var Røthe veldig fornøyd med seieren og formen i sporet.

- Formen er utrolig bra. Jeg er veldig fornøyd, men jeg ble tung på slutten. Jeg stod på start og skulle kle av meg, og så så jeg Martin og Didrik gå ut som om det var sprint. Jeg ble helt psyka ut, sa Røthe til NRK etter rennet.

- Knockout!

Da flere av storkanonene virket slitne og lei mot slutten av rennet, fortsatte Røthe å trykke til. Det betyr at 30-åringen fra Voss har tatt sine andre verdenscupseier denne sesongen.

- Dette er knockout i ellevte runde, sa Post da Røthe kjempet mot klokka, og kjempet seg til slutt inn til seier på Beitostølen.

- Akkurat nå fremstår han som verdens beste skiløper, alle problemene er glemt! Han knuser verdenseliten, fortsatte Post da Røthe gikk over målstreken.

Johnsrud Sundby maktet uansett å sikre seg andreplassen bak Røthe, mens russiske Andrej Melnitsjenko kunne juble for tredjeplassen på lørdagens renn.

- Jeg er knust, men fornøyd. Jeg er godt fornøyd med andreplassen. Det var godt med en opptur etter mye kluss forrige helg. Så jeg er fornøyd med løpet, sa Johnsrud Sundby til NRK etter rennet.

Johnsrud Sundby viste glimt av gammel storhet da han ledet foran Didrik Tønseth og Jevjenij Belov etter den første mila. Oslo-gutten klokket inn tiden 22.37.4.

Også etter den andre mila var det Johnsrud Sundby som viste at han er på vei mot god gammeldags form. Denne gangen hadde han også økt til Tønseth og Belov.

Kjempedag for Norge

Det var til slutt Røthe, som startet som nummer 68, som skulle vise seg frem. Etter de to førsta mila hadde han hektet av Johnsrud Sundby, og kjempet seg inn til seier.

Dette er andre gang denne sesongen at Røthe vinner et verdenscuprenn. Han vant i Lillehammer, den gangen foran Didrik Tønseth.

Det ble en fantastisk norsk dag på 30km fristil. Seks nordmenn lå inne på topp ti-listen. Hans Christer Holund tok femteplassen, mens Simen Hegstad Krüger ble nummer seks.

Magne Haga sikret 8. plassen, hvilket også var plassen foran Didrik Tønseth. Chris André Jespersen måtte ta til takke med den noe sure 11. plassen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!